NEWS ALERT. Flagrant în Spitalul Municipal Caransebeș! E vorba de șpagă! [UPDATE]

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Caraș-Severin, sub îndrumarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, au descins astăzi dis de dimineață în unitatea spitalicească din Caransebeș.

Din primele informații, vizată de acțiunea organelor de cercetare penală ar fi o infirmieră a Secției Chirurgie, Ana Hurduzeu. Femeia ar fi pretins diferite sume de bani de la mai multe persoane sub pretextul că le poate aranja cu membri din conducerea spitalului angajarea în cadrul instituției.

UPDATE 1, ora 11.30

„Este în lucru un dosar penal la ofițerii de la Combaterea Infracționalității Economice, un dosar de trafic și cumpărare de influență, în care se lucrează cu sprijinul lucrătorilor DGA, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin. Persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliției pentru audieri”, ne-au informat reprezentanții Poliției din Caraș-Severin.

UPDATE 2, ora 17.00

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au transmis că astăzi au fost efectuate două percheziții, una la spitalul din Caransebeș, iar cea de-a doua cel mai probabil la domiciliul infirmierei în cauză. În fapt, spun procurorii, „în perioada 2017-2018 o persoană – angajată a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș a pretins și primit de la un număr de 3 persoane sume de bani cuprinse între 1.000 de euro și 3.500 de euro în schimbul exercitării influenței asupra unor funcționari din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș pentru ca aceștia din urmă să își exercite defectuos atribuțiile de serviciu cu ocazia concursurilor organizate pentru posturile de infirmier sau asistenți, astfel încât persoanele în cauză să fie încadrate pe posturile respective”.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul IPJ Caraș-Severin, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și al Direcției Generale Anticorupție Caraș-Severin.