Administrația publică locală încearcă să se alinieze cerințelor din marile muzee ale Europei, astfel că a găsit o metodă inedită de promovare.
Povestea celui mai vechi teatru din România sau a Farmaciei Knoblauch pot fi acum ascultate de cărășenii care doresc să le cunoască istoria. Asta după ce Primăria Oravița a dat startul unui serial audio cu poveștile celor mai importante clădiri de patrimoniu din oraș. Și cum zona este una în care istoria murmură la fiecare colț de stradă, angajații administrației și directorul Centrului Cultural Teatrul Vechi „Mihai Eminescu”, Ionel Bota, vor avea destul de mult de lucru.
ASCULTĂ AICI povestea Teatrului „Mihai Eminescu”!
“Ideea acestui serial, care prezintă în format audio povestea fiecărui obiectiv cu greutate pentru istoria orașului, a plecat de la numărul mic de aprecieri pe care postările despre trecut le-au avut pe site-urile de socializare. Asta, în timp ce acțiunile recreative sunt mult mai apreciate. Ca să îi convingem pe tineri că este important să cunoască istoria locului, am luat decizia să le povestim pur și simplu cum au apărut toate aceste clădiri în orașul nostru”, a declarat primarul Dumitru Ursu pentru Express de Banat.
ASCULTĂ AICI povestea Farmaciei Knoblauch!
Pentru că nu sunt profesioniști în domeniu, oamenii au exersat cu multă seriozitate până să se apuce de înregistrat. „A fost prea mult zgomot în jur, astfel că am fost obligați să antifonăm chiar și o cameră pentru ca totul să iasă ca la carte”, a adăugat edilul-șef. Și cum lucrurile au decurs excelent cu primele două povești, seria înregistrărilor continuă.
„Pe lângă faptul că le promovăm online, în fiecare clădire va rula povestea ei, iar oamenii o vor putea asculta atunci când vin în vizită. Același text îl vom traduce în engleză și germană, ca să le poată fi de folos și turiștilor străini care vin în oraș”, a subliniat Dumitru Ursu.
În plus față de înregistrări, se pregătesc și mai multe filmulețe, ce vor fi postate pe internet. Unul dintre acestea este gata deja.
FOTO: Facebook/Ionel Bota (Oraviţa. Ilustrată din 1920 fotografiată şi tipărită de Josef Kaden, reprezentând Restaurantul şi Parcul Staţiunii de Vilegiatură şi Tratament Valea Minerilor)