Fumul haldinei sufocă locuitorii din Moroasa!

explo 1000x200

Pe lângă costurile suferite de către localitățile cărășene ca să ducă deşeurile la haldina de pe drumul Lupacului, groapa de gunoi declanșează și alte probleme deja cunoscute. Locuitorii cartierului Moroasa se plâng constant de fumul ce vine de la haldină.

Pentru că se cunoaște de ceva vreme problema locuitorilor din Moroasa care trebuie să suporte fumul de la gunoaiele ce ard în haldină, reprezentantul Casei de Asigurări de Sănătate, Carmen Ghitera, a readus în discuție această problemă în cadrul unei ședințe la Instituția Prefectului Județului Caraș-Severin.

Astăzi nu vorbesc în calitate de reprezentant al Casei de Asigurări de Sănătate, ci în calitate de cetățean, locuitor al cartierului Moroasa. Când gunoiul menajer se transporta la Oravița, puteam și noi să respirăm. Acum însă este imposibil, tot fumul de la haldină este adus de vânt direct la noi în cartier și este insuportabil. Nu poți să îți lași rufele afară la uscat, nu poți să faci nimic”, precizează Carmen Ghitera.

Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova, are la cunoștință problematica din Moroasa și știe chiar și cauza care generează aceste poluări. „Acest fenomen se întâmplă pentru că anumiți cetățeni dau foc la cauciucurile ce le găsesc în haldină pentru o bucățică de fier, iar vântul și curenții de pe vale aduc tot fumul în cartierul Moroasa”, explică Ilie Iova.

Carmen Ghitera nu este singurul locuitor din zonă care se plânge de aceste probleme, situația este semnalată de multă vreme de mai mulți locatari din Moroasa. Pentru că noua administrație a haldinei este Asociația de Dezvoltare Intercomunitară, se așteaptă deciziile acesteia în vederea aplanării sau chiar a rezolvării problemelor.