INEDIT. Cel mai mare eveniment de lectură publică a avut loc din nou în Banat! Timișoara Bikers, invitați speciali

Concentrica, cel mai mare eveniment de lectură publică din România, a ajuns miercuri la cea de-a patra ediție. Piața Libertății a devenit, pentru o oră, o imensă bibliotecă în aer liber, plină de copii, adulți iubitori de literatură, dar și de membrii clubului Timișoara Bikers, care se implică în diverse proiecte interesante ale comunității.

Anul acesta s-au citit poezii ale lui Andrei Bodiu, un poet puternic legat de urbea de pe Bega. Poet, prozator și critic literar, Bodiu a absolvit Filologia la Timișoara și a decedat în 2014. Aspectul inedit a fost legat de faptul că cei de la Bikers au venit cu impozantele lor motociclete în Piața Libertății, una cu pavaj cu modele concentrice, exact ca denumirea evenimentului. Prima poezie, „Poemul vagabondului”, l-a citit chiar unul dintre motocicliști. Ulterior, s-a trecut la elevii veniți la evenimentul de promovare a lecturii.

Evenimentul este organizat de Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”. „Moderatorul” evenimentului a fost directorul instituției, Tudor Crețu, care a oferit microfonul tuturor celor ce urmau să citească poezii. Concentrica se înscrie în linia evenimentelor dedicate iubitorilor de lectură organizate primăvara aceasta într-un cadru mai larg la Timișoara.

Anterior, în luna aprilie, a avut loc Târgul de carte Bookfest, iar în mai, în Piața Victoriei, a avut loc Târgul de carte Gaudeamus.

tmc 640