Cei mai mari sculptori, la Caransebeș!

Astăzi a început oficial ediția a 12-a a Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală în orașul gugulanilor. Artiști de seamă din întreaga lume vor mânui uneltele pentru a crea din marmură cele mai inedite figurine.

Un număr de 11 sculptori din România, Argentina, Bulgaria, Italia, Mexic, Olanda și chiar Japonia vor încerca să „pună în scenă”, din ceea ce inițial va fi o bucată de rocă, idei și concepții cu privire la evoluția ființei umane, calea spre inițiere, continuitatea vieții sau atingerea adevărului absolut.

Deschiderea Simpozionului a fost oficiată de însuși edilul-șef, Marcel Vela. Cei 11 artiști au trebuit să-i prezinte primarului, înainte de a se apuca de sculptat, machetele creațiilor pe care le vor naște din bucățile de marmură. Ca în fiecare an, rezultatele vor fi impresionante. Expozițiile finale vor cuprinde adevărate opere de artă, unele chiar de dimensiuni care pot depăși cu ușurință trei sau patru metri.

deschidere simpozion simpozion sculpură 2014

„Astăzi am avut bucuria și onoarea să-i cunosc e cei 11 sculptori care sunt din Europa, Asia, America, artiști care în această perioadă vor lăsa în urma lor 11 opere de artă care vor întregi toată zestrea culturală a municipiului Caransebeș.  Cred că sosirea sculptorilor cu o asemenea carte de vizită în Caransebeș arată faptul că la nivel internațional Simpozionul din Caransebeș este apreciat, este evaluat la un standard de calitate artistică superioară, și faptul că iau parte și profesori de artă, artiști din țară reprezintă și aprecierea pe care o avem la nivel național”, a explicat edilul-șef Marcel Vela.

Odată finalizate, operele de artă vor fi amplasate în Parcul de Sculptură Monumentală de la ieșirea din Caransebeș spre municipiul Reșița. Acolo, cele 11 sculpturi de anul acesta vor întregi patrimoniul deja existent care conține peste 88 de astfel de lucrări în diferite materiale.