Premiere săracă pentru campionii judeţului! Preşedintele Frunzăverde dă vina pe directorul Hogea!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Cei mai buni sportivi ai Caraş-Severinului în 2013 vor fi premiaţi cu ocazia sărbătorii municipiului Reşiţa, în aplauzele a zeci de mii de oameni, dar parcă lipsesc galele din anii trecuţi care le erau dedicate în totalitate performerilor noştri şi mai ales recompensele financiare.

La mai bine de jumătate de an de la întocmirea clasamentului celor mai buni sportivi cărăşeni în 2013, Direcţia pentru Sport şi Tineret va recompensa, atât cât se poate, truda, talentul şi rezultatele notabile ale celor care promovează judeţul în ţară şi chiar peste hotare. „Așa cum am convenit cu cei de la primărie, premierea va avea loc în perioada 27-29 iunie, exact de Serbările Reșiței. Am dorit să fie un cadru mai festiv. Premierea va avea loc pe scena unde se va ține această serbare a orașului. Cred că acești sportivi merită să fie văzuți de publicul larg, pentru că aduc an de an rezultate și fală acestui oraș”, a precizat Cătălin Hogea, directorul Direcţiei pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin.

S-a renunţat la acea gală a sportului cărăşean, eveniment cu care am fost obişnuiţi în anii trecuţi, principalul motiv fiind cel al lipsei banilor. ,,Am realizat totul cu sprijinul Primăriei Reşiţa și al Direcției Județene pentru Sport și Tineret. De la Consiliul Județean nu am primit nici măcar un răspuns dacă pot sau nu să ne sprijine. Nu știu dacă e rea intenție sau nu sunt fonduri, dar cred că și acești sportivi, pe lângă handbal și fotbal, merită o mai mare atenție din partea tuturor autorităților. Așa cum ne place să ne lăudăm că avem sportivi buni, așa ar trebui să îi și răspăltim pe cei care aduc fală județului. Din momentul în care eu am preluat frâiele acestei direcții, nu am primit niciun ban de la Consiliul Județean, deşi avem proiecte depuse an de an. Vreau să cred că nu există fonduri, dar, așa cum alții ne sprijină, cred că nu ar fi un capăt de țară pentru un consiliu județean așa de mare. Dacă se va merge în ritmul acesta, cred că sportul va fi marginalizat. Nu e normal să se investească într-o singură parte, iar alți sportivi să fie lăsați deoparte”, a mai declarat şeful sportului din Caraş-Severin.

Fondul de premiere se ridică până acum la 20.000 de lei, mai mult decât anul trecut, dar, totuşi, e mult prea puţin pentru nişte campioni! Preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde, a confirmat faptul că, până în momentul de faţă, administraţia judeţeană nu a alocat niciun leu pentru festivitatea de premiere a sportivilor care fac performanţă, dar dă vina pentru asta chiar pe şeful sportului cărăşean, Cătălin Hogea. ,,Directorul acestei instituţii a făcut solicitarea după ce Consiliul Judeţean şi-a votat bugetul. A venit târziu această solicitare. Eu, personal, nu-l cunosc, singura lui afirmaţie a fost aceasta, însă dacă va face o asemenea solicitare în timp util, în termenul în care bugetul îmi permite să aloc o asemenea sumă, evident că voi ţine cont de această solicitare. Din nefericire, respectivul director sau ce este el a făcut solicitarea după ce noi am votat bugetul. Îmi pare rău. Sigur vom căuta o soluţie să remediem această eroare comisă de acest director”, a explicat Frunzăverde.

untitled design set 970x90 px

 

Fără sprijinul primăriei și fără eforturile mari pe care le facem noi, ca și direcţie, nu garantez că la anul vom mai putea să organizăm această premiere. Cătălin Hogea, director DJST Caraş-Severin

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/