Cum fac economie la buget autoritățile din Valea Bistrei? Vezi planul administrației locale!

Recent, Primăria din Oțelu Roșu a luat decizia să facă ordine pe domeniul public, dar și să îi disciplineze pe participanții la trafic.

Administrația locală a decis recent cumpărarea unor parcometre pentru amenajarea lor în parcajele publice din Valea Bistrei. Decizia a fost luată pentru a spori încasările la bugetul local, astfel încât să rămână mai mulți bani la capitolul ,,investiții”. Potrivit calculelor făcute imediat după achiziție, alocarea bugetară va fi amortizată în decurs de câteva luni. Mai mult decât atât, la doar trei zile de la montarea lor, deja se simte o creștere a veniturilor. Asta, mai ales că și șoferii s-au dovedit a fi disciplinați și hotărâți să plătească un leu pentru staționare, în loc să se aleagă cu amenzi de sute de lei, care, și acestea, vor trebui achitate în cele din urmă.

,,Parcometrele din oraș funcționează de o săptămână. În primele 3 zile după ce le-am verificat am avut încasări de 910 lei, ceea ce la un mic calcul înseamnă o medie de trei sute de lei pe zi. Este o sumă foarte importantă pentru bugetul local. Dacă mergem în ritmul acesta vom amortiza foarte repede investiția pentru aceste parcometre, pentru că ele au costat aproximativ 1.000 de euro bucata și pentru bugetul local este o sumă foarte importantă”, a explicat primarul Luca Mălăiescu pentru Express de Banat.

Banii, reinvestiți în drumuri

celtic transilvania 1000x100px

Pe mai departe, oficialii locali sunt deciși să modernizeze locurile de parcare existente deja, iar executivul este hotărât ca toți banii care se adună din parcări să rămână în bugetul aceleiași ramuri bugetare și să modernizeze locurile existente din zona centrală. Momentan, doar 4 parcometre sunt funcționale și amenajate pe raza orașului Oțelu Roșu, dar urmează să mai fie instalat unul. În urma investiției în parcări, locuitorii vor avea circa 220 de locuri moderne pe care să-și parcheze mașinile.