INEDIT. Călin Popescu, gugulanul care-și leagă numele de revoluționara Oglindă VAHA

1000x100 resita 02

Plecat cu bursă de studii în Germania și mai apoi stabilit în Berlin, Călin Popescu propune un al treilea ecran indispensabil oamenilor după televizor și telefon: Oglinda VAHA, un parteneriat între tineri tech din Germania, România și China.

VAHA este o firmă germană, care a lansat oglinda de exerciții fizice cu același nume. Această oglindă de fitness pentru acasă ține practic locul antrenorului personal, dar și a dispozitivelor de care utilizatorii ar avea nevoie de obicei într-o sală de sport.

Mare parte a echipei software este din Cluj (20 de angajați), acolo unde Călin a absolvit studiile, dar are și un partener de afaceri în persoana actualului CEO Valerise Bures. Sediul central și restul de oameni tech și product sunt în Berlin, iar echipa hardware este în Shenzhen, China. Până în prezent, VAHA a obținut finanțări de peste 20 milioane de euro.

publicitate tmc 640

Produsul VAHA este un ecran interactiv care-ți analizează mișcarea, te corectează, îți dă un feedback în timp real și-ți spun ce să lucrezi. Făcând un studiu de piață și ținând cont de solicitările userilor care au dorit să facem ceva mai atractiv, mai slim, care să se poată folosi acasă. Am analizat această posibilitate pentru că există o piață uriașă pentru fitness acasă și am constatat că ar aduce oamenilor foarte multe beneficii pe care nu le-am aduce dacă ar sta în fața televizorului sau a telefonului, experiența fiind foarte diferită.”, a menționat caransebeșeanul Călin Popescu, CTO & co-founder at VAHA, Wellness & Fitness.

Tânărul om de afaceri a mai precizat că a testat întreaga piață tech, pentru că și în USA există un produs asemănător și a decis să ofere consumatorilor care vor să aibă o experiență de antrenament personalizată produsul VAHA direct de acasă. Vânzările au început în urmă cu 4 luni pe piața din Germania și urmează externalizarea pe alte piețe din Uniunea Europeană.

publicitate Timisoara banner maxagro