Industria automotive prinde rădăcini la Reșița

explo 1000x200

Fabrica Velo City a împlinit trei ani de când există pe piața reșițeană. Numărul angajaților a crescut de la 30 la 250, iar salariul mediu pe care îl primesc oamenii atinge 1.300 de lei. Mai mult, planurile de investiții nu se opresc aici. Cei din conducerea societății promit că mai bagă 9 milioane de euro într-un proiect nou, care prevede o investiție demarată de la zero.

Fabrica Velo City are trei ani de existență, iar oficialii societății se declară mulțumiți de evoluția ei. Asta mai ales că, firma și-a devansat principalul competitor din România, iar acum se plasează pe locul întâi în ceea ce privește producția de unități. „În luna august am aniversat asamblarea unității cu numărul 500.000, iar pentru luna noiembrie a anului viitor vom ajunge cu siguranță la un milion de unități produse la Reșița”, a spus directorul executiv Marius Mihăilă. Numai anul acesta, Velo City a asamblat 230.000 de biciclete.

Investiții de 9 milioane euro
Pentru 2012, societatea care face parte din UCM Group a pregătit o investiție de 9 milioane de euro în dezvoltarea unui proiect nou. A preluat 5 hectare de teren în Valea Domanului, astfel că urmează să se apuce de treabă. „Proiectul este de tip green field și se numește Sport City. Prevede completarea activității actuale cu producerea de echipament sportiv și pentru activități din domenii precum tenis, golf sau fitness. În plus, preconizăm că vom angaja alți 450 de oameni, ca să putem lucra în condiții normale”, a adăugat directorul Marius Mihăilă.

 Proiectul Sport City este o investiție de 9 milioane de euro”, Marius Mihăilă, director Velo City

 

banner 970 x 250