Criza de specialiști se răsfrânge asupra firmelor

po 1000x100px (3)

Studiul recent încheiat al unei agenții de recrutare arată că tot mai multe firme au probleme în ce privește identificarea candidatului ideal pentru ocuparea unui post. Mai exact, unul din trei angajatori se lovesc de lipsa de personal pentru angajare. Asta, în ciuda ratei mari a șomajului care există pe piața din județ.

Specialiștii vin cu sfaturi pentru angajatori și fac profilul angajatului ideal, astfel încât șomerilor să le fie mai ușor să obțină un job. Agenția de Recrutare Manpower, din Timișoara a lansat un nou studiu pe piața din România, în care le explică angajatorilor ce trebuie să facă să își păstreze specialiștii în firmă, dar și cum să găsească candidatul ideal pentru posturile pe care le au libere. „Studiul Manpower referitor la deficitul de talente din acest an, indică faptul că aproximativ trei sferturi din angajatori au invocat lipsa de experienţă, de calificări şi competenţe drept principalele motive pentru care nu reuşesc să acopere poziţiile deschise”, a spus Ileana Ciochină, șeful agenției din Timișoara.

Cauzele deficitului pe piața din vest
În vestul țării, principalele motive pentru care angajatorii au dificultăţi în identificarea de candidaţi potriviţi sunt: lipsa de experienţă (34%), lipsa de cunoştinţe de afaceri sau academice, ori de calificări profesionale (28%), sau candidaţii îşi doresc un salariu mai mare decât cel oferit de angajator (21%). În situaţia actuală, în care se solicită un grad cât mai ridicat de eficienţă cu resurse cât mai puţine, angajatorii preferă să aştepte până găsesc candidaţii potriviţi; totodată, candidaţii disponibili nu dispun de competenţele necesare.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Ce sector din Reșița se confruntă cu deficit de talente
Deși pare absurd, sectorul automotive din oraș are cele mai mari probleme în ce privește deficitul de talente, în ciuda faptului că în oraș există o facultate care pregătește specialiști. „Suntem în criză de ingineri, pe care am fost nevoiți să îi aducem la Reșița din orașe precum Timișoara, Deva, Arad sau Sibiu. Sper să nu avem aceleași probleme atunci când vom da drumul și la cel de-al doilea proiect al nostru și care presupune angajarea a 450 de persoane”, a spus Marius Mihăilă, directorul executiv al unei fabrici din oraș.

 

 

banner 970 x 250

Comments

  1. Mihai says:

    DAR CE SALARI OFERA FIRMELE?LA VELOCITY SUNT OAMENI CARE IAU UN SALAR DE MIZERIE(450-500 LEI)CUM POTI SA CERI INGINERI SI PERSONAL CALIFICAT LA UN ASTFEL DE SALAR?DECI EI CHIAR CRED CA SUNT CEI MAI BUNI IN OFERTA DE SALARIZARE?SE INSALA AMARNIC……..VOM AJUNGE SA MUNCIM PAMANTURILE CARE STARBUNICI LE-AU MUNCIT SI NOI LEAM LASAT SA PARAGINEASCA…… EU UNUL ASTA VOI FACE DIN PRIMAVARA ACESTUI AN.MAI BINE MUNCESC PENTRU MINE SI FAMILIA MEA DECAT PENTRU VREO FIRMA…CRESC 4-5 PORCI,1 VACUTA,GAINI,50 DE OITE SI LA IARANA STAU SI SPARG PURECU PE BURTA.IN RESITA NU MAI SUNT LOCURI DE MUNCA PLATITE.HAI LA MUNCA DE JOS (CARTOFI,CEAPA,VARZA)TOATE ACESTEA PENTRU FAMILIA DUMNEAVOASTRA.PAMANTURILE TREBUIE LUCRATE.