Șoferul tirului, acuzat de ucidere din culpă, a ieșit din spital. Polițiștii au stabilit cauzele tragediei

Polițiștii de la rutieră au stabilit cauzele tragediei de aseară. Marcel Aldea, șoferul tirului, se îndrepta spre Soceni, însă nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu polei. Acesta a intrat pe contrasens și a acroșat jeepul condus de un om de afaceri local. Bărbatul își dusese cârnații la afumat, în comuna vecină. Era însoțit de o femeie, de 46 de ani.

Codul galben emis de autorități pentru poleiul care a acoperit drumurile din vestul țării, a însângerat drumurile din Caraș-Severin. Tragedia din cursul serii de ieri i-a șocat pe martorii oculari ai accidentului, ca de altfel, și povestea oamenilor omorâți. Cele două persoane au vrut doar să își afume cârnații pentru sărbătorile de iarnă. Ghinionul însă, a făcut ca ambele persoane să își piardă viața într-un mod tragic. Deși șoferul jeepului conducea regulamentar mașina, tirul care venea din sens opus i-a strivit trupul. Femeia care era pasageră în mașină a avut aceeași soartă ca și el.

„Echipa de cercetare sosită la faţa locului a constatat că în timp ce șoferul de tir, în vârstă de 45 de ani, conducea din direcţia Reşiţa spre Caransebeş, un ansamblu de vehicule format dintr-un cap tractor şi o semiremorcă, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu polei, a derapat şi a pătruns pe contrasens unde a acroşat un autoturism condus regulamentar de un bărbat, în vârstă de 51 de ani”, a declarat în această dimineață Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Şi conducătorul auto al ansamblului de vehicule, Marcel Aldea, de 45 de ani, a fost grav rănit fiind transportat la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale, însă acesta nu a necesitat internarea. A avut doar câteva coaste rupte. Marcel Aldea a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost negativ.

Verificările efectuate au indicat faptul că ambele autovehicule aveau montate cauciucuri specifice sezonului, dar poleiul care a pus stăpânire pe drumuri a dovedit că dotarea de iarnă a fost inutilă în acest caz. Toţi ocupanţii celor două vehicule purtau centurile de siguranţă.

„În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a adăugat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

[nggallery id=12]