INDAGRA pentru cărășeni!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Răchie, brânză și dulceață de smochine sunt doar câteva dintre produsele tradiționale cu care 25 de producători din județul Caraș-Severin au participat la târgul internațional de produse și echipamente INDAGRA, ce s-a desfășurat la București. Aceștia au reprezentat cu măiestrie județul pentru a șaptea oară.

Camera Agricolă a Județului Caraș-Severin a organizat participarea a 25 de cărășeni la cel mai important târg agricol din România, INDAGRA. Astfel, o delegație de producători agricoli din județ a participat pentru a șaptea oară la București cu produse tradiționale din Banatul Montan.

De această dată standurile noastre cu produse tradiționale  specifice Banatului Montan au fost apreciate atât de publicul din București cât și de oficialii Ministerului Agriculturii și de organizatori. Am reușit să ducem diferite sortimente de răchie bănățeană, diferite sortimentele de produse realizate din carne de capră și oaie și am venit în plus cu produse realizate din carne de vită și porc. Pe lângă aceasta, am dus produse tradiționale pe bază de ciuperci, dar și toate sortimentele de brânză care se fac în Banatul Montan”, a declarat inginerul Liviu Munteanu, șeful Serviciului de Elaborare, Evaluare și Implementare Proiecte din cadrul Camerei Agricole Caraș-Severin.

Noutăţile în materie de produse tradiționale au fost țuica, gemul și dulceața de smochine, pregătite de delegația primăriei Coronini. Toate au fost la mare căutare și au făcut o impresie bună la târgul internațional INDAGRA .

promovare banner maxagro

Producătorii din județ nu s-au lăudat doar cu produsele alimentare, dar s-au întrecut și în a arăta frumusețea animalelor din zona Banatului Montan. „Ca la fiecare ediție, și de această dată am avut și câteva standuri cu animale. Am prezentat binecunoscuta oaie Rațcă, țurcana cu coarne în tirbușon, care se bucură de multă apreciere atât în România, cât și peste hotare, precum și exemplare de caprine din rasa albă din Banat. De asemenea, stațiunea de cercetări din domeniul ovinelor a venit cu oaia creață caransebeșeană”, a mai spus inginerul Liviu Munteanu.

În ciuda faptului că în acest an a predominat criza financiară și târgul a fost mai sărac decât în anii precedenți, producătorii din Caraș-Severin au reușit să facă față cu brio târgului internațional INDAGRA.

Foto: ziare-pe-net.ro

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/