Cursuri de calificare pentru șomeri

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Persoanele aflate în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin au avut posibilitatea de a se înscrie la cele nouă cursuri din cadrul programului desfășurat cu societatea TUV din Austria. Până în prezent, au fost finalizate șapte cursuri urmând ca în perioada imediat următoare să se finalizeze și celelalte două.

La nivelul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă din Caraș-Severin se desfășoară frecvent cursuri de inițiere. Acestea sunt cursuri de calificare în meserii solicitate în mod constant pe piața muncii, oferind șomerilor posibilitatea de adaptare și acces mai ușor la un loc de muncă, iar angajatorilor posibilitatea de a încadra forța de muncă pregătită profesional.

În această perioadă se desfășoară cursul ECLD, permisul european de conducere a calculatorului, prin programul Pro Activ la care participă mai mulți tineri înscriși. „Mi se pare o idee bună și cred că mă voi angaja mult mai repede dacă o să am acest curs, pentru că mai bine stau la birou , la căldură, decât să lucrez afară în frig” , a precizat unul dintre cursanți.

Da, acest curs este o oportunitate pentru mine și nu am vrut să-l ratez. Cred că este cel mai bine pentru mine dar nu se știe niciodată dacă o să ajung să lucrez în acest domeniu, deși mi-aș dori”, a adăugat o cursantă.

promovare banner maxagro

Mie chiar îmi place să lucrez pe calculator și, faptul că învăț să lucrez în cât mai multe programe și mă perfecționez în acest domeniu, cred că o să-mi dea șanse mai mari la angajare”, a mai spus un cursant.

Centrul de Formare Profesională din cadrul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă din municipiu este autorizat în 14 meserii. Prin programul Pro Activ, desfășurat cu Societatea TUV din Austria, se mai desfășoară două cursuri pentru ca proiectul să fie finalizat.

Foto: ticpentrureintegrare.ro

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/