Au trecut 40 de ani de la înfrățirea cu Veliko Gradiște! Sârbii sunt în vizită la Moldova Nouă

În această săptămână se împlinesc 40 de ani de la înfrățirea cu vecinii de peste granițele țării. Momentul este unul festiv pentru locuitorii orașului Moldova Nouă, care au primit în această dimineață o delegație importantă din Serbia.

Toți primarii care s-au succedat la conducerea Primăriei Moldova Nouă, dar și liderii care au condus Veliko Gradiște s-au prezentat în această dimineață la sediul Palatului Administrativ al celui mai important oraș din Clisura Dunării, ca să marcheze importanța evenimentului.

„Este un moment important pentru noi. Primim delegația din Serbia la Primărie, unde vom semna, ca să prelungim, protocolul de colaborare cu prietenii noștri. Ulterior, îi vom duce să viziteze cele mai importante locuri din Moldova Nouă. La solicitarea lor, vom merge și la iazul de decantare de la Moldomin, pentru că poluarea de la societate a afectat grav turismul de peste granițele țării”, a declarat Matei Lupu, primarul orașului.

Momentul este cu atât mai important pentru locuitorii orașului Moldova Nouă, cu cât circa 16-17 la sută dintre locuitori sunt etnici sârbi.