INCREDIBIL. Școlile din Caraș-Severin și-au actualizat numărul de angajați vaccinați. La unele a scăzut!

doctor holding a syringe and a vaccine on white table lab. preparation in operation concept

După ordinul de ministru anunțat astăzi de Sorin Cîmpeanu, potrivit căruia unitățile de învățământ în care nu sunt vaccinați cel puțin 60% din angajați cursurile se vor derula online, s-a actualizat și lista din Caraș-Severin. Așa se face că din cele 71 de unități de învățământ care ar fi urmat să deruleze cursuri online de luni, 8 noiembrie, au mai rămas doar 24! Culmea este că la unele dintre ele procentajul celor vaccinați a scăzut după actualizare!

Din 1 noiembrie, unitățile de învățământ din România au avut obligația de a afișa procentajul angajaților imunizați împotriva COVID-19. Lista cu situația din Caraș-Severin a fost publicată și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin. Potrivit acelei informări, 71 de unități de învățământ din Caraș-Severin aveau mai puțin de 60% din personal vaccinat. Mai multe detalii găsiți aici – https://expressdebanat.ro/mai-bine-de-jumatate-din-scolile-carasene-raman-inchise-pentru-ca-profesorii-nu-s-au-vaccinat/

Astăzi, după ce a fost publicat ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, care spune clar că orele se reiau în format fizic în 8 noiembrie doar acolo unde personalul este vaccinat în proporție de minimum 60%, consiliile de administrație ale unităților de învățământ s-au întrunit și au emis o cu totul altă situație, schimbată radical față de cea care a ajuns tot în această săptămână la Inspectoratul Școlar Județean. Din cele 71 de unități de învățământ, au mai rămas doar 24!

Chiar dacă, să spunem, angajații din învățământ s-au vaccinat masiv în această săptămână, este clar că nu au trecut 10 zile de la imunizare. Cu toate acestea, ei pot participa fizic la cursuri, iar vaccinarea se ia în calcul în cazul lor, dar nu și în cazul celor care au nevoie, de exemplu, de un certificat verde…

Ce s-a întâmplat însă acolo unde numărul celor vaccinați a scăzut, în loc să crească? Este exemplul Colegiului Național „Mircea Eliade” Reșița, care avea inițial 73% din personal vaccinat, iar acum a rămas cu 68%. Sau Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița: de la 93% la 74,78%. Și în mediul rural sunt astfel de anomalii. Spre exemplu, Școala Gimnazială „Iuliu Birou” avea în situația de azi-dimineață 59%, iar acum a rămas cu 54,55%. Ciudățenii s-au întâmplat și la Școala Gimnazială „Romulus Fabian” din Vărădia, unde rata vaccinaților a scăzut de la 92% la 71,42%. Sunt doar câteva dintre exemplele lipsite de logică… Poate cea mai aberantă situație este la Școala Gimnazială Zorlențu Mare, care a coborât de la 84% la 66,66%, aproape de limită.

O altă ciudățenie este că în lista actualizată nu mai sunt unități de învățământ cu procentaj de 100%, deși inițial erau două. Școala Gimnazială „Gheorghe Frățilă” Glimboca a scăzut la 89,47%, în timp ce Școala Postliceală „Henri Coandă” Moldova Nouă… nu mai apare în listă. De altfel, acum nicio unitate nu mai depășește 90%, acest maxim fiind atins de Școala Gimnazială Dognecea.

Bineînțeles, există și unități de învățământ unde situația s-a schimbat exponențial în bine. Grădinița cu Program Prelungit Bocșa a crescut de la 60% la 80,76%. Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 Caransebeș – de la 44% la 66%. Liceul „Mathias Hammer” Anina a urcat de la 48% la 67,07%, astfel că acum se încadrează la orele față în față. S-a schimbat scenariul și la Școala Gimnazială „Romul Ladea” din Oravița, unde procentajul a urcat de la 46% la 60%. Tot în Oravița, Liceul Tehnologic „Mihai Novac” a raportat 59% în prima fază, iar acum a ajuns la 71,43%. În același oraș, Liceul Teoretic „General Dragalina” a ajuns de la 50% la 70,91%.

Și mediul rural are creșterile sale, unde poate este firesc… Fiind mai puțini angajați, cifrele sunt ușor influențabile. Spre exemplu, Liceul „Nicolae Stoica de Hațeg” Mehadia a sărit de la 48% la 67,24%. Școala Gimnazială „Petre Sava Băleanu” Văliug: de la 45% la 75%. Școala Gimnazială „Trandafir Tămaș” din Marga, Școala Gimnazială Iablanița, Școala Gimnazială Lăpușnicel și Grădinița „Tinker Bell” din Bocșa, unde rata de vaccinare era de doar 30%, astăzi au obținut toate „note de trecere”, adică peste 60%!

Potrivit noii situații a vaccinărilor, unitățile de învățământ din Caraș-Severin care au o rată de imunizare mai mică de 60% sunt:

  1. Grădinița „Floare de Colț” Băile Herculane – 50%
  2. Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Oravița – 43%
  3. Liceul de Arte „Sabin Păuța” Reșița – 58,82%
  4. Liceul Teologic Baptist Reșița – 50,80%
  5. Școala Gimnazială „Iuliu Birou” Ticvaniu Mare – 54,55%
  6. Școala Gimnazială „Dr. Ion Sîrbu” Eftimie Murgu – 40%
  7. Școala Gimnazială „Mihai Novac” Sasca Montană – 40%
  8. Școala Gimnazială „Pavel Bordan” Grădinari – 38,46%
  9. Școala Gimnazială „Ștefan Velovan” Rusca Montană – 55%
  10. Școala Gimnazială „Trandafir Cocîrlă” Turnu Ruieni – 50%
  11. Școala Gimnazială Berliște – 54,55%
  12. Școala Gimnazială Berzasca – 46,42%
  13. Școala Gimnazială Constantin Daicoviciu – 51,02%
  14. Școala Gimnazială Copăcele – 41%
  15. Școala Gimnazială Cornuțel – 45,45%
  16. Școala Gimnazială Lăpușnicu Mare – 45%
  17. Școala Gimnazială Măureni – 54,54%
  18. Școala Gimnazială Mehadica – 58,80%
  19. Școala Gimnazială Petroșnița – 57%
  20. Școala Gimnazială Șopotu Nou – 43%
  21. Școala Gimnazială Topleț – 53,84%
  22. Școala Gimnazială Verendin – 54%
  23. Școala Profesională Agricolă Cornereva – 45,23%
  24. ∗Centrul Școlar de Educație Incluzivă Caransebeș – 52,78% – potrivit ordinului emis astăzi, școlile speciale pot relua orele în format fizic, chiar dacă s-au vaccinat mai puțin de 60% din angajați.
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/