Comuna Armeniș și Măgura Zimbrilor, în paginile publicației The Guardian

magura zimbrilor poza noua
explo 1000x200

După ce în 2018 cascada Bigăr a fost desemnată de site-ul  The World Geography drept cea mai frumoasă cădere de apă din lume, o altă zonă pitorească din Banat este adusă în atenția publicului de către publicația britanică The Guardian.

Jurnaliștii scriu despre frumusețea sălbatică a Munților Țarcului și despre proiectul demarat aici în urmă cu mai mulți ani de repopulare a ținutului cu zimbri, dar și despre micuța așezare rurală, Armeniș, unde turiștii găsesc cazare în gospodăriile localnicilor, bucurându-se atât de ospitalitatea acestora, cât și de bucătăria locală.

Cei de la The Guardian merg și mai departe și explică că experiența de a dormi sub cerul liber, în campingul din pajiștile alpine și a observa zimbrii în habitatul lor natural poate fi una cu adevărat de neuitat, fără a omite să precizeze că în zonă mai pot fi observate și alte specii de animale, precum, mistreți, capre negre, râși, urși bruni ori șacali aurii. Și întâlnirea cu ciobanii care-și pasc mioarele în apropierea Armenișului este descrisă de jurnaliștii britanici ca fiind o experiență de neuitat, pentru cei care își doresc să aibă parte de un prânz tradițional, compus din mămăligă, brânză și lapte proaspăt muls.

În relatarea celor de la The Guardian sunt prezenți și reprezentanții WWF România, organizație care administrează Măgura Zimbrilor, dar și proiectul acestora MuMA Hut, una din căbănuțele prototip de numai 16 metri pătrați făcută de o echipă de voluntari și care a fost nominalizată la Premiul de Arhitectură Contemporană Mies van der Rohe.

banner 970 x 250