INCREDIBIL. Primăria Caransebeș modernizează ștrandul fără autorizație! Consilierii PSD îl obligă pe primarul Borcean să intre în legalitate!

Primăria Municipiului Caransebeș a oprit lucrările de modernizare a ștrandului dintr-un motiv incredibil pentru o autoritate publică. Nu are autorizație de construcție!

În Primăria Caransebeș se întâmplă lucruri în primul rând trăznite și apoi, ilegale, dacă e așa cum afirmă consilierii locali ai Partidului Social-Democrat. Compartimentul de Urbanism din cadrul Primăriei Caransebeș a amendat Serviciul Public de Întreținere și Reparații (SPIR), aflat tot în subordinea Primăriei, cu suma de 1.000 de lei!  Și a obligat SPIR să sisteze de îndată lucrările de modernizare a ștrandului până la emiterea autorizației. Autorizație pe care ar fi trebuit să o emită chiar Serviciul Public de Întreținere și Reparații! Practic, Primăria Caransebeș se amendează și se încurcă pe ea însăși! Chiar cu repercusiuni în sfera penală.

Potrivit șefului SPIR, Ion Gheorghe Ștefan, în maximum șapte zile va intra în posesia acestei autorizații și va continua lucrările la ștrand, însă data de inaugurare a lucrărilor de modernizare și de deschidere a ștrandului anunțată de primarul Felix Borcean ca fiind 15 iulie nu mai poate fi respectată de municipalitate.

Toate aceste fapte vin ca urmare a sesizării grupului PSD din cadrul Consiliului Local, după ce în ședința de lucru din luna iunie executivul Primăriei a introdus pe ordinea de zi două proiecte de hotărâre care făceau referire la Ștrandul Tineretului: unul privind regulamentul de funcționare și altul aprobarea documentației de arhitectură întocmită de PRO CASA Proiect SRL pentru realizarea lucrării de compartimentare a bazinului olimpic cu refacere acces, având o valoare de 524.111,70 de lei. Atunci, consilierii social democrați au pus întrebarea dacă există autorizație de construcție pentru lucrările de modernizare de la ștrand. Cum executivul a dat din umeri aleșii locali din partea PSD s-au opus la vot.

„Mi se pare o copilărie din partea Primăriei Caransebeș să pună carul în fața boilor… cum poți să începi să construiești ceva fără să ai autorizație?! Aici nu e vorba că ne-am sesizat noi, cei de la PSD, e vorba că lucrezi în ilegalitate, ignorând orice lege în vigoare. Cum să aprobi un deviz de lucrări fără o autorizare prealabilă?! Noi, ca și consilieri, aprobăm finanțarea, nu dăm autorizație de construcție! Ține de executiv să facă proiect, apoi în baza acestuia să primească autorizație de construire și după aceea să-l prezinți în Consiliul Local spre aprobarea finanțării”, a spus Florin Bogdea, liderul grupului PSD din cadrul Consiliului Local.