INCREDIBIL. Cum a ajuns județul Caraș-Severin pe locul 3 în țară la rata de infectare cu SARS-CoV-2?

Este absolut halucinant cum a scăzut rata de infectare atât de mult în marile județe ale țării, care au stat luni întregi în scenariul roșu. A scăzut atât de mult încât județul Caraș-Severin a ajuns pe locul 3 ca incidență a cazurilor de COVID-19.

Cu o incidență de 0,69 cazuri la mia de locuitori, județul Caraș-Severin este astăzi pe locul trei în țară, după Alba și Cluj. 15 cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, ceea ce pare infim. Este totuși un număr mai ridicat decât în Timiș (10 cazuri) sau Alba (4 cazuri).

Numărul deceselor pare în continuarea suspect de mare: 6 morți raportate astăzi: un bărbat de 76 de ani din Ciclova Română, decedat la spitalul din Caransebeș, cu afecțiuni cardiace și neurologice, o femeie de 62 de ani din Reșița, decedată la spitalul din Reșița, cu astm bronșic alergic, o femeie de 85 de ani din Reșița, cu afecțiuni ginecologice, cardiovasculare, diabet, un bărbat de 91 de ani din Voislova, decedat la Caransebeș cu boli cardiovasculare, o femeie de 83 de ani din Reșița, decedată la Reșița, pe secția ATI, intubată, având afecțiune tumorală sinusală, un bărbat de 76 de ani din Oravița, decedat la Reșița, cu afecțiuni cardiovasculare și AVC sechelar.

leader board 728 x 90 px

În Caraș-Severin mai sunt active 10 focare de COVID-19, ultimul înregistrat ieri, pe secția Interne a Spitalului Județean de Urgență Reșița.

Rămâne întrebarea: cum au scăzut atât de rapid cazurile de COVID-19 în alte zone, cum ar fi Timiș, București sau Cluj, unde culoarea roșie, cu incidențe alarmant de mari, părea permanentă?