Deputatul Rujan, de la tribuna Parlamentului: „România va depune un PNRR de 29,2 miliarde de euro!”

Parlamentarul PNL de Caraș-Severin a luat cuvântul într-un moment de maximă importanță pentru România, înainte de votul pentru Programul Național de Redresare și Reziliență, program de care se leagă speranțele României pentru recuperarea timpului pierdut la capitolul dezvoltare a infrastructurii.

„Ne aflăm într-un moment foarte important pentru țara noastră, care va da un impuls reformelor și procesului de dezvoltare: finalizarea și adoptarea Planului Național de Redresare și Reziliență. Vorbim despre un proiect pentru toți românii, de a cărui succes trebuie să ne mândrim ca țară. De aceea, stimați colegi parlamentari ar trebui să lăsăm deoparte culoarea politică și să ne gândim să ajungem la un consens, pentru a demonstra că suntem aici, cu adevărat, pentru a apăra interesele românilor.”, le-a transmis Dumitru Rujan colegilor parlamentari.

Liberalul a vorbit și despre întâlnirea pe care premierul Florin Cîțu a avut-o cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, întâlnire la care au fost expuse progresele României în ceea ce privește reformele. „România va depune un PNRR pe toată suma de 29,2 miliarde de euro, bani care înseamnă investiții masive în domenii precum infrastructura rutieră și feroviară, spitale, educație sau sprijin pentru mediul privat. Totodată, asta înseamnă că se vor dezvolta și comunitățile locale, pe care fiecare dintre noi le reprezentăm. Pentru că prin PNRR se va înfiinţa un fond de rezilienţă pentru localităţi al cărui scop stă în reducerea disparităţilor teritoriale la nivel regional, intra – regional şi intra – judeţean, prin intervenţii integrate în infrastructurile din zonele mai puţin dezvoltate. Se va crea un fond de împrumut pentru implementarea proiectelor comunitare. Eu sunt încrezător că asta va fi o șansă mare și pentru dezvoltarea județului Caraș Severin, pe care îl reprezint ca parlamentar.”, a mai afirmat în plenul Parlamentului deputatul cărășean.