Încrederea românilor în PNL a luat-o la vale! Când a început declinul?

PNL,sondaj,vot,încredere

Un recent sondaj publicat de site-ul politico.eu arată că Partidul Național Liberal a pierdut mult la capitolul încredere în ultimele luni, fiind acum la mare distanță de PSD și la doar un pas de AUR. USR-PLUS a ajuns pe locul patru.

Deciziile și atitudinea guvernanților din ultimele două luni au dus la scăderea semnificativă a încrederii românilor. Dacă la mijlocul lunii iunie 23% dintre români ar fi pus ștampila din nou pe PNL, la final de iulie partidul a coborât la 18%, arată parlamentarul Ion Mocioalcă, citând un sondaj al publicației Politico. În schimb, se poate observa o creștere semnificativă a PSD – până la 34%. O creștere importantă privind intenția de vot o înregistrează și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) care a ajuns la 14%, în timp ce USR-PLUS se situează abia pe locul 4, cu 12%. UDMR își păstrează procentul de 5-6%.

Scăderea abruptă înregistrată de liberali începe de la mijlocul lunii iunie, atunci când Guvernul condus de premierul Florin Cîțu a împlinit șase luni de guvernare.