Liderii PNL Timiș se delimitează de Ludovic Orban: „Este dezonorant să susțină campania de linșaj împotriva premierului susținut de PNL”

alin nica

Campania internă pentru alegerile din PNL împarte partidul în două. 67 de liberali, între care și fostul premier Emil Boc, dar și liderii și majoritatea parlamentarilor de Timiș au semnat un document prin care anunță că se delimitează de actualul președinte al PNL, Ludovic Orban, după declarațiile făcute de acesta la adresa premierului Florin Cîțu, contracandidatul său la șefia partidului. 

Echipa celor care susțin candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL dezaprobă comportamentul „lipsit de fair-play politic” și declarațiile lui Ludovic Orban care, potrivit acestora, aduc grave prejudicii partidului.

„Considerăm că este dezonorant pentru președintele PNL să susțină campania de linșaj public împotriva premierului susținut de Partidul Național Liberal. Nu a mai existat niciodată în istoria PNL un astfel de moment și este de dorit să nu mai existe altul nici în viitor.  Facem apel la actualul președinte al PNL să nu mai încurajeze acuzații grave și derapaje de limbaj la adresa premierului liberal. Este de nepermis ca liderul PNL să-l atace pe președintele României, cel mai solid partener politic al partidului nostru, în ultimii șapte ani. Ne delimităm de genul asta de politică! Mizele și ambițiile personale nu trebuie urmărite de niciun membru PNL, cu atât mai mult de către președintele în exercițiu, în detrimentul mizelor partidului și ale guvernării. Atacarea propriilor colegi, a guvernării și a președintelui României este contraproductivă pentru partidul nostru, iar campania internă pentru funcția de președinte al PNL ar trebui să fie o competiție onestă, corectă, nu o răfuială de ordin personal, care să ne vulnerabilizeze în fața adversarilor.”, transmit liberalii din echipa lui Florin Cîțu.

Ei susțin că Florin Cîțu este „singurul lider capabil să guverneze România cel puțin până în 2024”.

„Vom pune în prim-plan guvernarea! Performanțele obținute arată rezultate de necontestat. Creșterea economică de 13%, anunțată de INS, dovedește că România este pe calea cea bună! Iar Florin Cîțu este singurul lider capabil să guverneze România, cel puțin până în 2024. În acest sens, nominalizarea noului ministru de Finanțe, Dan Vîlceanu, propus de premier, este un pas extrem de important și vom susține această candidatură, mâine, în cadrul ședinței BPN. Facem apel la responsabilitate! Și ne delimităm de toate discursurile sau acțiunile care pot slăbi atât guvernarea, cât și viitorul PNL!”, concluzionează semnatarii documentului.

Lista susținătorilor lui Florin Cîțu este deschisă de primarul Clujului, Emil Boc, și de europarlamentarul Rareș Bogdan. Printre semnatari se numără și Alin Nica, președintele PNL Timiș, senatorul Alina Gorghiu, deputații Marilen Pirtea și Cosmin Șandru.

1000x100 (5)