Închis peste tot! Piața de vechituri, creșele și căminul de bătrâni și-au suspendat orice activitate până la finalul lunii

Lugojenii, mari amatori de chilipiruri, nu se vor mai putea bucura până la finalul lunii martie nici de tradiționalul târg de pe strada Oloșagului.

Asta pentru că Primăria Municipiului Lugoj a decis, conform Hotărârii nr. 6 din 06.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul pentru situații de urgență, să suspende activitatea în Piața Obor din municipiul Lugoj până în 31 martie 2020. Târgul de pe Oloșagului adună în fiecare zi de marți, când se organizează, mii de oameni.

Tot municipalitatea lugojeană a decis închiderea creşelor şi a căminului de zi pentru persoane vârstnice. Primarul Francisc Boldea a afirmat că a luat această hotărâre preventiv, chiar dacă numărul persoanelor care se adunau în aceste instituții era unul mic.

„Am decis închiderea creșelor, dar și a centrului de zi pentru bătrâni, conform Ordinului Ministrului Sănătății. E mai bine să luăm toate măsurile de prevenție posibile în această perioadă. Am hotărât să le închidem cel puțin opt zile”, a declarat primarul Francisc Boldea.

Măsurile a fost luată ca urmare a apariției tot mai multor cazuri de coronavirus pe teritoriul țării.