A început bacalaureatul de toamnă!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Începutul de săptămână aduce din nou în prim-plan examenul de bacalaureat. Peste 100 de candidați din județ susțin proba de competențe lingvistice la limba și literatura română.

Elevii care nu  s-au prezentat la prima parte a bacalaureatului în sesiunea din vară au început astăzi cu proba de competență în limba română. Astfel, un număr de 123 de candidați se prezintă astăzi la școală în fața cadrelor didactice pentru a-și demonstra cunoștințele de limba română. Deși la aceste probe nu se acordă note, ci doar calificative, prezența la aceste probe este obligatorie pentru ca elevul să promoveze examenul de bacalaureat.

Cei mai mulți candidați la probele orale ale bacalaureatului de toamnă se regăsesc atât la română, cât și la probele de competențe digitale, cei înscriși fiind în număr egal. La limba engleză sunt 113 candidați, iar doi nu și-au susținut proba de limba și literatura germană, drept urmare se prezintă zilele acestea la examen.

promovare banner maxagro

Amintim că în sesiunea din vară a bacalaureatului promovabilitatea în județ a fost de 43,02 la sută, cu peste zece procente mai mult decât anul trecut.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/