A început admiterea de toamnă

Cei care nu au apucat să se înscrie la o facultate anul acesta mai au o şansă. Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa a început astăzi admiterea de toamnă.

După ce în iulie aglomeraţia cea mai mare la înscrieri s-a întâlnit la mastere, Universitatea „Eftimie Murgu” din municipiu speră ca în cea de-a doua sesiune de admitere să se ocupe şi locurile rămase libere. Astfel că, de astăzi, absolvenţii de liceu sau cei care doresc să-şi continue pregătirea la o facultate din cadrul UEM se pot orienta către una dintre specializările cuprinse în oferta educaţională a universităţii reşiţene. De exemplu, la studiile de licenţă au rămas neocupate peste 900 de locuri.

Pentru sesiunea septembrie, în cadrul UEM mai există 19 programe pentru studiile de licenţă, la cursuri cu frecvenţă, 665 de locuri, din care 170 – finanţate de la buget şi 495 – cu taxă; 3 programe pentru studiile de licenţă, cursuri ID (învăţământ la distanţă), 270 de locuri cu taxă. Pentru studiile de master, universitatea deţine 227 de locuri. Dintre acestea, 19 sunt finanţate de la buget şi 208 cu taxă”, a declarat prof.univ.dr. Gheorghe Popovici, prorector pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate în cadrul UEM.

Potrivit acestuia, la toate specializările admiterea se realizează pe domenii de studii de licenţă/master  prin concurs de dosar; media generală de admitere este media generală obţinută la examenul de bacalaureat, respectiv examen de licenţă/diplomă. Doritorii se pot înscrie pentru noul an de studii 2013-2014 până în 23 septembrie 2013, între orele 09:00-16:00. Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul www.uem.ro/admitere.