Începe vaccinarea angajaților din educație. DSP Caraș-Severin a pregătit un centru de imunizare pentru ei

Așa cum au anunțat ministrul Educației și coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anticoronavirus, angajații din sistemul de învățământ care nu s-au imunizat până acum vor fi vaccinați începând de mâine în centre speciale pentru această categorie. În județul Caraș-Severin, centrul dedicat celor din educație va funcționa la Reșița.

Vaccinarea personalului didactic, nedidactic și auxiliar din sistemul de învățământ este programată să înceapă de mâine în majoritatea județelor din țară. La fel se va întâmpla și în Caraș-Severin, spune purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, Daniel Botgros. Centrul de vaccinare care va prelua această categorie va fi cel de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” Reșița, acolo unde există un flux special și o echipă pregătită pentru cadrele didactice care doresc să se vaccineze. Persoanele care au trecut de 55 de ani vor fi vaccinate cu Pfizer, iar cele sub 55 de ani, cu serul de la AstraZeneca.

„Vaccinarea se va face în funcție de listele de la Inspectoratul Școlar Județean. Pe măsură ce vor sosi alte solicitări, se vor deschide și alte fluxuri de vaccinare la alte centre în Reșița și sigur vaccinarea va avea cursul ei și în funcție de vaccinurile primite de la nivel național.”, mai spune Daniel Botgros.

1000x100 casa brutarului

În ceea ce privește intenția de vaccinare a angajaților din educație, aceasta a crescut ușor după ce ieri 317 persoane au anunțat că doresc totuși să se vaccineze, ca răspuns la ultimul apel al Ministerului Educației. Așadar, numărul angajaților din sistemul de învățământ cărășean care s-au programat la vaccinare ajunge la 1.348, ceea ce reprezintă 32% din total. Doar 266 s-au și imunizat până acum.

CITEȘTE ȘI: Angajații din învățământul cărășean, reticenți la vaccinare! Puțin peste 30% și-au dat acordul pentru imunizare