Angajații din învățământul cărășean, reticenți la vaccinare! Puțin peste 30% și-au dat acordul pentru imunizare

Cursurile în format fizic s-au reluat de la începutul lunii februarie, însă asta nu i-a determinat pe angajații din sistemul de educație cărășean să se înghesuie la vaccinarea anticoronavirus. Din totalul de 4.200 de persoane, doar puțin peste 6% s-au vaccinat, iar un sfert au acceptat să fie programate. 

Se vorbește în fiecare zi despre riscurile pe care le implică reluarea cursurilor față în față, riscuri care vizează în primul rând persoanele adulte care lucrează în sistem. Cu toate acestea, la nivelul județului Caraș-Severin, din totalul de 4.180 de angajați, doar 266 s-au imunizat până acum. Este vorba despre 211 cadre didactice, 14 – personal didactic auxiliar și 41 – personal nedidactic.

Alte 1.031 de persoane sunt programate la vaccinare, după cum urmează: 823 de cadre didactice, 71 de persoane din sfera didactică auxiliară și 137 – personal nedidactic.

leader board 728 x 90 px

2.883 de angajați din sistemul educațional cărășean nu s-au exprimat până acum în privința vaccinării. O mai pot face astăzi, până la ora 15.00, acesta fiind ultimul apel al Ministerului Educației, ne-a transmis Ion Chiosa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.