Începe spectacolul la fileu! Puneţi mâna pe Cupa României!

Revenită în elita voleiului masculin românesc după trei decenii de absenţă, Banatul Caransebeş joacă sâmbătă, de la ora 17, în Sala Sporturilor „Victoria”, primul meci oficial al sezonului, în Cupa României, cu Phoenix Şimleu Silvaniei.

Municipalitatea caransebeşeană şi preşedintele Stepanescu i-au asigurat lui Pavel Craia un lot mai valoros decât ar fi sperat antrenorul gugulanilor, iar acum în oraş nu se vorbeşte despre menţinerea în Divizia A1, ci despre o prezenţă pe podium la finele sezonului şi despre participarea în cupele europene. Cupa României, a doua competiţie internă, nu este nici ea neglijată de galben-albaştri, mai ales că Banatul a arătat o formă excelentă la turneele de verificare care au precedat startul noului sezon în voleiul românesc.

Gugulanii au câştigat recent turneul de la Craiova, unde au învins cele mai mari nume din sportul românesc, Steaua şi Dinamo, întorcându-se cu trofeul acasă, astfel că în tabăra caransebeşeană domneşte optimismul. „Am avut o pregătire bună. Sperăm să câştigăm fără drept de apel pentru a ne face uşor meciul retur”, a declarat căpitanul Raul Oprişor. Dan Borota, cel mai bun jucător al turneului de la Craiova, consideră că nu e nevoie neapărat de un 3-0 pe seturi, dar îi asigură pe fani că el şi colegii lui vor face spectacol. „Important e să fie victorie. În cupă nu se iau puncte, contează să câştigăm şi să bucurăm publicul”, a declarat Borota.