Începe producția! Cantități record de țaglă: 45.000 de tone, în fiecare lună!

explo 1000x200

Proiectul redeschiderii Combinatului Siderurgic din Oțelu Roșu este din ce în ce mai aproape de realizare. Mai mult decât atât, planurile privind producția sunt gata, iar în prezent se lucrează la schemele de personal!

Potrivit primarului Luca Mălăiescu, după semnarea contractului de vânzare-cumpărare a fabricii, în aceste zile, Oțelu Roșu Steel Works, noul proprietar, este preocupat de contractarea furnizorilor de materie primă.

„Au fost acum câteva zile la Oțelu Roșu reprezentanții companiei sârbești, alături de omul de afaceri Iosif Armaș. Au semnat deja contracte de aprovizionare a combinatului cu materia primă. Cred că nu mai pot da înapoi și sper la o revigorare a Văii Bistrei din punctul de vedere al forței de muncă. Ei au anunțat că după 15 martie se vor muta aici pentru a demara procedurile de pornire a combinatului”, a menționat primarul Luca Mălăiescu.

Contactat telefonic, omul de afaceri Iosif Armaș a confirmat spusele primarului. Ba mai mult, a precizat că până în 15 aprilie combinatul ar trebui să-și înceapă producția.

„Din punctul de vedere al conservării, fabrica se prezintă foarte bine, dar trebuie efectuate verificări și am început cu verificarea transformatoarelor electrice, apoi am vorbit cu șase furnizori de fier vechi și produse auxiliare, materie primă, pentru că trebuie să scoatem 45.000 de tone pe lună de țaglă, iar capacitatea se va dubla din această vară. Mâna de lucru va fi ușor de cooptat, vorbim de reangajarea foștilor muncitori, pentru început 200-250 de angajați. Lucrăm la schema de personal și vom crește treptat în funcție de producție”, a explicat Iosif Armaș pentru expressdebanat.ro.

Repornirea combinatului ar însemna redresarea economiei în orașul de pe Bistra. 1,3 milioane de lei se resimțeau lunar în comerțul și alimentația publică în urma salariilor primite de angajați. De asemenea, alți 60.000 de lei se întorceau în bugetul primăriei din CAS –urile datorate către stat din salariile muncitorilor. Sunt fonduri importante ce ar fi ajutat bugetul orașului, în condițiile în care la ora actuală, lunar, la buget nu rămân pentru cheltuielile administrației decât 30-40.000 de lei, potrivit administrației publice locale.