Începe procesul lui Dorin Militaru

La Tribunalul Caraş-Severin se consumă astăzi, primul termen în dosarul în care Dorin Militaru, fostul comandant al Centrului Militar Judeţean, şi Loredana Miulescu, avocat în Baroul Constituţional, sunt judecaţi pentru că ar fi luat mită de la mai multe persoane că le angajeze la ISU “Semenic” sau în structurile MAI, ceea ce nu s-a mai întâmplat.

Ambii inculpaţi vor urca în boxa acuzaţilor cu cătuşe la mâini, după ce Tribunalul Timiş a dispus arestarea preventivă a acestora la data de 20 octombrie, iar Tribunalul Caraş-Severin şi Curtea de Apel Timişoara s-au opus de fiecare dată cererilor lor de punere în libertate. Şef al Biroului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, Dorin Militaru a judecat pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată, în timp ce, în sarcina Loredanei Miulescu au fost reţinute şi două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Dacă Dorin Militaru şi-a susţinut până acum nevinovăţia, Loredana Miulescu recunoaşte comiterea faptelor pentru care a ajuns în faţa instanţei. “Vom introduce o cerere de liberare sub control judiciar întrucât scopul măsurilor preventive se poate atinge şi cu punerea în libertate a inculpatei atâta timp cât dumneaei a recunoscut fapta, iar probele au fost administrate. Măsura arestului preventiv nu se mai impune în momentul de faţă”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.