Fraudă de milioane de lei la azilul de bătrâni

Doi angajaţi ai Căminului pentru persoane vârstnice din Reşiţa au furat în perioada 2007-2010 aproape 2,5 milioane de lei. Mama şi fiul falsificau semnătura conducerii pentru a-şi transfera sume importante din conturile azilului în cele personale. După câteva luni de cercetări, poliţiştii au finalizat ancheta şi au decis trimiterea în judecată a celor doi.

Lucrătorii de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Caraş-Severin au finalizat cercetările în dosarul fraudei de la Căminul pentru persoane vârstnice Reşiţa. „Cercetările efectuate pe parcursul a luni de zile de către poliţişti au indicat faptul că în perioada anilor 2007 – 2010, învinuiţii, ambii angajaţi ai căminului, prin întocmirea în fals a unor state de plată, au reuşit transferul unor importante sume de bani din conturile instituţiei în conturile personale”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Lucrurile au mers chiar mai de parte, pentru că bărbatul a efectuat în mod fictiv achiziţii publice de sisteme electronice, cumpărând de la diferite societăţi comerciale diverse bunuri care erau achitate din conturile căminului. „Ordinele de plată pentru aceste bunuri au fost semnate de cei doi învinuiţi prin falsificarea semnăturilor conducerii unităţii. În realitate toate aceste bunuri nu au fost niciodată în patrimoniul instituţiei, acestea fiind însuşite în nume propriu de cei doi. Prejudiciul total la bugetul de stat se ridică la suma de 2 447 917 lei”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.

Oamenii legii au propus trimiterea în judecată a celor doi, fiind acuzaţi de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals. Ambii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior s-a instituit măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Bunurile care le aparţin, case, apartemente şi autoturisme au fost puse sub sechestru.

Mama şi fiul riscă acum până la 20 de ani de închisoare.