Directoarea bătăuşă vrea să scape de condamnare

Elena Memelis a fost găsită vinovată de magistraţii Judecătoriei Caransebeş pentru lovire şi alte violenţe după ce le-a luat la palme în pauza mare din ziua de 3 martie a anului trecut pe Viorica Iuliana Ion şi Oana Mariana Grigorescu, cadre didactice la aceeaşi şcoală, şi condamnată la plata unei amenzi penale de 1.500 de lei.

Condamnarea penală nu lasă urme numai în cazierul directoarei de la Şcoala Specială din Caransebeş, ci şi în cariera acesteia, pentru că Elena Memelis şi-a pierdut postul, cel puţin pentru moment. În plus, a fost obligată de către instanţa de fond la plata sumelor de 5.000 lei daune morale către partea civilă Grigorescu Oana Mariana şi 2.500 lei daune morale către partea civilă Ion Viorica Iuliana.

Elena Memelis a făcut recurs împotriva sentinţei Judecătoriei Caransebeş, sperând într-o amendă cu carcater administrativ şi nu penal. “Mie mi se pare că sentinţa instanţei de fond este netemeinică şi nelegală. În opinia mea, la un număr de şase zile de îngrijiri medicale, la care face referire partea vătămată, practic, se poate aplica maximum o amendă cu caracter administrativ. A fost ceva imprevizibil, o încăierare spontană între dumneai şi aşa-zile părţi vătămate”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin. Calea de atac se judecă astăzi, la Tribunalul Caraş-Severin.