Drumul Văliug-Slatina Timiș, aproape de finalizare

Doar câteva luni îi mai despart pe cărășeni de inaugurarea tronsonului de drum cu deschidere largă spre zona turistică Semenic. Finalizat aproape în totalitate, drumul de legătură dintre Văliug şi Slatina Timiș mai are nevoie doar de ultimele finisaje până să fie deschis oficial circulației.

Reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest au demarat în cursul zilei de ieri o vizită în teritoriu pentru a urmări stadiul lucrărilor, dar și efectele pe care banii europeni investiți pentru reabilitarea drumului Văliug-Slatina Timiș le au deja asupra zonei. Aceștia s-au declarat plăcut surpinși de stadiul proiectului, dar și de calitatea lucrărilor. Mai mult decât atât, reprezentanții ADR Vest văd finalizarea drumului ca pe un moment de evoluție majoră în ceea ce privește infrastructura județului, dar și turismul din zona Semenic. De asemenea, vizita a avut ca scop și crearea unui exemplu pozitiv pentru viitorii investitori.

„Este un proiect important atât ca valoare financiară, cât și ca importanță strategică. Este un proiect care contribuie mult la dezvoltarea turistică a zonei Semenic, pentru că prin dezvoltarea infrastructurii se va realiza automat și o evoluție a turismului. Proiectul este mare, de aproape 27 de milioane de euro, și este foarte aproape de finalizare”, a explicat Miruna Vitcu din cadrul ADR Vest.

drum valiug-slatina timis drum valiug slatina timis

După mai bine de doi ani de așteptări, reprezentanții firmei constructoare promit ca cel târziu în luna august a acestui an drumul să fie finalizat în totalitate. Mai mult decât atât, aceștia sunt convinși de calitatea lucrărilor de reabilitare a tronsonului Văliug-Slatina Țimiș și speră ca intervenția lor viitoare asupra eventualelor reparații să fie cât mai rară sau chiar să lipsească în totalitate.

„Cu ajutorul Consiliului Județean am putut depăși destul de ușor toate problemele întâlnite până acum în implementarea acestui proiect. Într-un final, putem spune că până în luna august cu siguranță vom termina și sper să nu ne mai vedem prea curând cu alte probleme legate de acest drum”, a explicat George Poșircă, reprezentantul firmei care s-a ocupat de toate lucrările demarate până acum pentru reabilitarea drumului.

Drumul de legătură dintre Văliug și Slatina Timiș deschide accesul către una dintre cele mai importante zone turistice din județ. Odată finalizat, acesta va pune considerabil în valoare potențialul turistic din zona Semenic.