Începe dezinsecția! Cu sau fără voia primarului Borcean!

Deși primarul Felix Borcean a declarat public că este împotriva acțiunii de dezinsecție la nivelul municipiului, pentru că o consideră inutilă și pentru că, spune el, banii ar fi putut fi distribuiți la alte capitole, astăzi Primăria Caransebeș, prin vocea viceprimarului Marius Isac, anunță începerea campaniei de dezinsecție.

Într-un comunicat de presă, Primăria Municipiului Caransebeș anunță începerea acțiunilor de dezinsecție aeriană și terestră. Acțiunile se vor efectua astăzi, între orele 20.30 și 21.30 și mâine, 13 august, între orele 6.00 și 7.30 cu elicopterul, dar și cu mijloace terestre, astăzi, 12 august, începând cu ora 22.30.

„Recomandăm tuturor instituțiilor, societăților comerciale, asociațiilor de locatari și persoanelor fizice să execute operațiuni de dezinsecție, concomitent cu acțiunea generală a Primăriei. În acest mod se va evita retragerea țânțarilor spre zone în care dezinsecția nu a fost efectuată. Operațiunile de dezinsecție vor fi executate numai cu produse autorizate de Ministerul Sănătății.”, dau asigurări reprezentanții Primăriei Caransebeș.

Fondurile de 70.000 de lei sunt alocate din bugetul local, conform HCL 154/02.07.2019, ședință de Consiliu în care primarul s-a exprimat răspicat că nu va semna nicio decizie în acest sens. Cu toate astea, după spusele primarului Felix Borcean zilele trecute, când acesta se afla în concediu de odihnă, viceprimarul a semnat contractul cu firma care se ocupă de dezinsecție.