Începe admiterea de toamnă la Universitatea Politehnica din Timișoara. Înscrierile se pot face fizic sau online

Universitatea Politehnica din Timișoara lansează din 4 septembrie sesiunea admiterii de toamnă pentru absolvenții de liceu care vor să urmeze cursurile unei facultăți sau pentru absolvenții de studii superioare care vor să se înscrie la un program de master.  

Înscrierile se vor putea face timp de două săptămâni, până în 16 septembrie, atunci când vor fi afișate rezultatele finale. Cei care vor să urmeze cursurile facultăților sau ale unui master se pot înscrie atât fizic, la centrele de admitere din cadrul facultăților, cât și online, pe platforma dedicată admiterii 2021.

Candidații pot depune unu sau mai multe dosare de înscriere, în funcție de numărul facultăților din UPT la care doresc să aplice, iar în cel mult 48 de ore de la transmiterea dosarului, membrii comisiei de admitere vor analiza documentele primite și, dacă dosarul este complet, vor comunica, prin e-mail, numărul de înregistrare al aplicației, număr ce va fi utilizat pe tot parcursul procedurii de admitere. În cazul în care dosarul este incomplet, se vor solicita clarificări.

Universitatea încurajează tinerii spre continuarea studiilor universitare și pune la dispoziție locuri pentru candidații sportivi de performanță, pentru absolvenții de licee situate în mediul rural, pentru candidații de etnie rromă, pentru candidații proveniți din sistemul de protecție socială și pentru românii de pretutindeni.

Pentru sesiunea de admitere toamnă, ciclul de licență, Politehnica pune la dispoziția candidaților atât locuri la buget, cât și la taxă, disponibile la următoarele facultăți: Automatică și Calculatoare, Chimie Industrială și Ingineria Mediului, Construcții, Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Electrotehnică și  Electroenergetică, Management în Producție și Transporturi, Facultatea de Mecanică, Inginerie din Hunedoara și Facultatea de Științe ale Comunicării.

Studenții UPT se bucură de mai multe avantaje și oportunități, atât de carieră, cât și de dezvoltare personală: de la biblioteca și bazele sportive care le stau la dispoziție până la cazare în cămine renovate. Studenții pot primi mai multe tipuri de burse și au oportunități de angajare și internship la marile companii din Timișoara.

„În cadrul campusului universitar UPT am început lucrări ample de renovare și reamenajare a spațiilor de studiu și a locurilor de cazare, Politehnica oferind în prezent 5.000 de locuri pentru studenți, o valoare care acoperă întregul necesar pentru studenții noștri. Universitatea Politehnica Timișoara este printre puținele din România care asigură locuri de cazare tuturor studenților săi.”, a declarat rectorul Universității Politehnica Timișoara, Florin Drăgan.

Informații complete despre admitere, locurile disponibile și despre procesul de înscriere pot fi consultate aici, pe platforma de înscriere sau pe pagina de Facebook a UPT. Datele pot fi solicitate și prin e-mail.