Încep pregătirile pentru alegeri!

Guvernul a stabilit data pentru alegerile locale din Obreja pe 25 mai. Astfel că electoratul se va mobiliza o singură dată la urne, pentru a vota de două ori.

După ce edilul-șef al comunei Obreja a decedat recent, printr-o Hotărâre de Guvern s-a stabilit ca cetățenii să își aleagă un nou primar la finele lunii mai, odată cu alegerea reprezentantului în Parlamentul Europei.

,,Prefectul judeţului Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a emis ordinul de numerotare a Circumscripţiei electorale comunale nr. 1 Obreja, pentru alegerile locale parţiale pentru primarul comunei Obreja din data de 25 mai 2014″, potrivit unui comunicat de presă trimis de Instituția Prefectului.

În Caraș-Severin ar mai putea avea loc alegeri în mai multe comune, în care oamenii legii au demonstrat că primarii sunt corupți, însă procesele sunt deocamdată pe rolul instanțelor de judecată, fără ca magistrații să ia o decizie definitivă în ceea ce îi privește. În această situație sunt mai mulți edili acuzați de corupție în dosarul APIA, alături de fostul șef al instituției, Romică Anculia. Într-un alt dosar apare inculpat actualul primar al comunei Zăvoi, Ion Scorobete, dar și alții. În total, alegeri parțiale ar trebui să aibă loc în peste 10 comune cărășene. Acest lucru însă va fi posibil doar dacă în instanță se ajunge la o decizie definitivă și irevocabilă.

CITEȘTE ȘI: Alegeri în primării din cauza infracțiunilor