Încep plecările primarilor din PSD spre PNL, sub îndrumarea Luminiței Jivan?

Se pare că fosta șefă a filialei PSD CS, Luminița Jivan, va fi omul-cheie care va contribui la succesul liberalilor și asta pentru că, potrivit bursei zvonurilor, șansele de a face echipă cu partidul din care provine, în special cu PRO România, sunt reduse la zero, în timp ce, pentru munca depusă (transferul primarilor PSD înspre PNL), Ioan Popa, primarul Reșiței, l-ar putea recompensa pe deputat cu o funcție în cadrul celei mai mari administrații publice din județ.

Cum o posibilă alianță între PSD și PRO România la nivelul județului Caraș-Severin nici nu intra în discuție cu Luminița Jivan la cârma organizației social-democrate județene, odată cu plecarea acesteia din fruntea filialei și preluarea interimatului de către președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, lucrurile par tot mai aproape de materializare, cele două formațiuni politice urmând să devină garanția pentru ca actualul cel mai important om din județ să-și reînnoiască mandatul în decursul următorilor patru ani. Sigur, cu încrederea acordată a tuturor primarilor social-democrați în funcție. Doar că această rețetă pare să-și piardă din ingrediente deoarece primarii PSD-iști au deja bagajele pregătite pentru călătoria spre barca lui Marcel Vela și implicit pentru susținerea lui Romeo Dunca la cârma județului.

Primarii lui Silviu Hurduzeu și loialitatea față de Luminița Jivan

E de notorietate faptul că implicarea deputatului Jivan în soluționarea problemelor UAT-urilor conduse de primari social-democrați, în special în zona Clisurii Dunării, i-au adus politicianului o fidelitate greu de zdruncinat. Așa se face că, deși Silviu Hurduzeu, noul lider al PSD CS, ar fi primit OK-ul edililor din Clisură pentru bătălia electorală care urmează, totuși, oamenii rămași devotați Luminiței Jivan par să-și dorească în continuare dezvoltarea comunităților, motiv pentru care sunt gata să facă pasul spre PNL ținând cont că, la nivel național, în mâna liberalilor se află cheia succesului.

Deplasările frecvente ale deputatului cărășan în Clisura Dunării, dau de înțeles apropiați ai PSD-ului, ar viza transferul cât mai multor edili spre Partidul Național Liberal. Deși o parte dintre aceștia ar fi refuzat categoric pactul politic, se pare că o vulnerabilitate mai mare ar exista în comunele Pojejena și Socol, comune conduse de Mira Radovancovici și Olghița Ghiță.

Contactate telefonic de redactorul expressdebanat.ro pentru a confirma/infirma zvonurile care au invadat spațiul public, cele două șefe ale administrațiilor publice locale cărășene nu au fost de găsit, cum de altfel nu s-a putut obține o poziție oficială nici din partea Luminiței Jivan.

Reamintim că primarii celor două comune au mai fost bănuiți de trădare odată cu plecarea acasă a Guvernului Dăncilă, la vremea respectivă, cei doi edili-șefi declarând:

Nici nu intră în discuție așa ceva.”, Mira Radovancovici, primarul comunei Pojejena;

Eu nu știu ce-mi aduce ziua de mâine, darămite ce se va întâmpla peste șase luni. În momentul de față, sunt membru PSD, sunt primar PSD, sunt alături de doamna Luminița Jivan. Cârcotași există. Ceea ce spun ei, nu mă deranjează. N-au decât să vorbească. Dacă voi fi în viață, pentru că niciodată nu se știe ce se poate întâmpla, în 2020, voi candida pentru comunitatea mea. Pot să candidez unde vreau eu, rezultatul va fi același., Olghiţa Ghiţă, edilul comunei Socol.