Încep lucrările pentru clinica de la Slatina Nera

Chiar în aceste momente are loc slujba de sfințire a locului în care urmează să fie construită prima clinică de recuperare oncologica din România.

Medicul Pavel Chirilă, cel care a inițiat proiectul de la Slatina Nera, a declarat pentru Express de Banat că România stă rău la capitolul statistici având cea mai mare mortalitate din Europa în ce privește cancerul. „Lupta împotriva cancerului începe înainte ca această boală să invadeze organismul. Construim Clinica Nera pentru a-i asista pe cei care au trecut de primele tratamente pe drumul spre însănătoșire, dar și pentru a-i ajuta să învețe obiceiuri noi de viață care să le anuleze posibilitatea de recidivă”, a spus doctorul Pavel Chirilă.

Inițiatorul proiectului a ales locația de la Sasca Montană pentru că primăria i-a oferit spațiu și pentru că poluarea din această zonă se apropie de zero. Asta potrivit unei hărți alergologice realizate pe întreaga țară.

La slujba de sfințire iau parte prefectul de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, senatorul Iosif Secășan, dar și vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ilie Iova. Alături de aceștia la acțiune mai participă alți șefi de instituții, precum şi măicuțele de la Mănăstirea Nera, cele care îi vor trata pe bolnavi. Zece dintre acestea sunt absolvente de psihologie, iar două sunt medici specialiști, astfel că medicul Pavel Chirilă se bazează din plin pe sprijinul pe care îl vor oferi în ceea ce privește consilierea bolnavilor de cancer.

Rămâneți pe  Express de Banat pentru mai multe detalii și galerie foto!