Asociația Inocență și Speranță, prădată de hoți

Pe lângă faptul că nu au sprijin material și nu primesc de niciunde finanțare, membrii Asociației Inocență și Speranță din Reșița au fost vizitați de hoți. Și nu este prima dată, aceștia s-au mai confruntat de patru ori cu această problemă. Președintele organizației care luptă pentru persoanele seropozitive spune că a sesizat poliția, dar fără nici un rost. Oamenii legii declară ca ei își fac datoria și efectuează cercetări pentru a-i găsi pe vinovați.

Asociația Inocență și Speranță din Reșița, singura fundație din județul Caraș- Severin care luptă pentru apărarea persoanelor seropozitive, a fost prădată de hoți pentru a patra oară. Președintele organizației spune că a depus de fiecare dată plângere la poliție, însă oamenii legii au rezolvat cazurile cu autori necunoscuți.

S-a spart sediul, s-au rupt gratiile, au spart geamul și au intrat în interiorul sediului de unde au furat un laptop și un calculator. După ce am aflat de la niște persoane de acest furt, am venit la sediu, am sunat la 112 și împreună cu poliția am intrat înăuntru. Atunci am observat că lucrurile lipsesc. Toate actele erau răvășite, eu am făcut apel la poliție, a venit, a constatat, dar, având în vedere că este a patra oară când ni se întâmplă asta și de fiecare dată s-a rezolvat cu autori necunoscuți, suntem supărați și nici nu știm ce putem să facem”, spune Petrică Agape, președintele Asociației Inocență și Speranță.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean s-a depus plângere cu privire la acest furt. În prezent se continuă cercetările pentru identificarea celor vinovați. „Știm despre acest caz. A fost întocmit un dosar penal iar în continuare se efectuează cercetări pentru identificarea infractorilor”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al IPJ CS.

Asociația Inocență și Speranță poate funcționa numai din bunăvoința unor oameni. Președintele organizației spune că, pe lângă faptul că nu primește finanțare din partea autorităților locale pentru implementarea proiectelor ce le desfășoară asociația, mai este și prădat de hoți.

Avem proiecte în desfășurare  și nu știm ce să facem. Nu suntem sprijiniți! Iar pe lângă asta, hoții ne mai dau în cap și ne fură și ce avem. De aceea, facem un apel atât către poliția locală, cât și către ceilalți vecini care sunt de bună-credință. Noi nu venim zilnic la sediu, venim doar sâmbăta și duminica”, adaugă Petrică Agape.

banner 1000 x 100 hd