Încep lucrările pe tronsonul 1 al DJ 691. CJ Timiș semnează contractul cu Strabag

masini care circula pe dj 691

CJ Timiș semnează joi, în 17 august, contractul cu societatea Strabag pentru execuția lucrărilor de extindere la patru benzi a lotului 1 din drumul județean 691, cel care traversează Dumbrăvița. 

Semnarea contractului se va face în prezența reprezentanților conducerii naționale a societății și membrii echipei unității de implementare a proiectului. Lucrările trebuie realizate în ritm alert, astfel încât să fie gata până la finalul anului. De finalizarea lucrărilor depinde și finanțarea europeană a investiției.

Autoritățile județene dau asigurări că totul va fi gata la timp. Vă reamintim, recent, consilierii județeni au aprobat un împrumut de 7,5 milioane de lei pentru finalizarea proiectului de modernizare a drumului care duce spre A1.

La rândul lor, reprezentanții Primăriei Timișoara spun că nu există nicio opreliște pentru ca lucrările să se desfășoare normal.

CITEȘTE ȘI: Dispută politică pentru un stâlp „uitat” în drum 

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„Nu există nicio opreliște, nicio problemă, nici un element care să blocheze reabilitarea acestui drum. Pe toate lucrurile de amplasament se fac procese-verbale la startul lucrurilor pentru predarea amplasamentului de către deținătorii de utilități. ENEL, Aquatim, STPT, pentru că nu primăria va semna acel proces-verbal, cei de telecomunicații, Delgaz ș.a. Proiectul conține relocarea stâlpilor. Unul dintre criteriile fundamentale a acestui proiect a fost asigurarea continuității post implementare a rețelei de troleibuz. Ea a fost inclusă din început în proiect, că a fost prost făcut proiectul, aia e partea a doua. Este și acum inclusă în proiect, nu se pune în discuție să există o opreliște din acest punct de vedere. Acum că domnul Nica este conștient că nu va termina acest drum la timp și că sunt șanse foarte mari ca o parte din fondurilor europene să fie pierdută, dacă nu să fie chiar dată înapoi (…), asta este strategia sa politică, nu pot să o comentez.”, a declarat recent viceprimarul USR al Timișoarei, Ruben Lațcău.

În ceea ce privește tronsonul 2 al șoselei, muncitorii au atacat lucrarea pe trei sectoare: Giarmata-Autostrada A1, centură-cale ferată și Socari-centură. Constructorul se află în graficul de execuție al lucrărilor, spun autoritățile județene.

Circulația pe porțiunea parțial modernizată din DJ691, în zona nodului cu A1 de la Giarmata, a fost redeschisă în 27 mai. Șoferii pot circula, astfel, pe aproximativ 2,2 km din tronson, de la coborârea de pe Autostrada A1 până la girația de la intrarea în Giarmata. Circulația se realizează pe două benzi, în ambele direcții, spre și dinspre autostradă.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/