Dispută politică pentru un stâlp „uitat” în drum

stalp in mijlocul drumului
banner publicitar

Un stâlp „răsărit” în mijlocul drumului, pe drumul care face legătura între Timișoara și Autostrada Vestului, încinge spiritele pe scena politică din Timiș. USR acuză administrația Nica de incompetență, în timp ce reprezentați ai PSD cer oprirea bătăii de joc și găsirea unor soluții concrete. 

Stâlpul se află pe un tronson de drum aflat în lucru, pe DJ 691. Primul care a atras atenția a fost senatorul PSD de Timiș Sebastian Răducanu.

„(…) L-a uitat cineva acolo sau așa este conceput proiectul, cu obstacole pentru șoferi? Poate vă faceți puțin timp și aduceți clarificări în privința acestei situații. Sub sloganul «vă dăm drumuri noi, ce mai contează că le facem de mântuială» ați început campania electorală. Domnilor, ceea ce faceți depășește limita absurdului și sfidează timișenii, cărora le-ați testat nervii prea mult timp. Vă cer să opriți bătaia de joc și să veniți cu soluții pentru a rezolva această problemă. Omiteți un aspect foarte important: județul nostru nu este ograda voastră!”, a scris Sebastian Răducanu pe Facebook.

Cei de la USR spun că e inacceptabil ca acel stâlp să rămână acolo.

„Lărgirea drumului de legătură Timișoara – A1 a stat degeaba timp de doi ani, pentru că Alin Nica, președintele PNL al Consiliului Județean, nu a știut cum să gestioneze un șantier de această dimensiune. Acum ne-am trezit că a uitat stâlpu-n drum, aici, aproape de intrarea în Giarmata. Este ceva de o penibilitate rară și mi-e teamă că ne va face de râs județul la nivel național. Luna trecută se lăuda cu felul în care a deblocat proiectul. Acum probabil va zice că nu-i vina lui, ci a constructorului cu care chiar el s-a lăudat. După aproape 3 ani, de ce n-a fost în stare să modifice proiectul? De ce nu l-a modificat după ce a reziliat contractul cu primul constructor? De ce n-a modificat acum, cu noul constructor? De ce nu a discutat despre mutarea acestui stâlp cu finanțatorul ca să îl mute din timp și să nu ne trezim acum, cu stâlpu-n mijlocul asfaltului?”, se întreabă Vlad Șendroiu, liderul consilierilor județeni USR.

Stâlpul va fi mutat cel târziu săptămâna viitoare, transmit reprezentanții Consiliului Județean Timiș:

„În momentul de față se lucrează în paralel pe diferite sectoare ale tronsonului 2, tocmai pentru a evita eventuale întârzieri. Până la sfârșitul săptămânii viitoare stâlpul va fi scos de sub tensiune și relocat. Firele sunt trase la viitoarea locație a stâlpului, însă doar Enel poate executa întreruperea de linie de la stâlpul actual, conform unei proceduri care se află în derulare.”