Încep controalele la piscinele, ștrandurile și parcurile din județul Timiș

Pe durata întregului sezon estival au loc controale la piscinele, ștrandurile, bazinele de înot și parcurile din județul Timiș, autoritățile dorind să se asigure că vizitatorii sunt în siguranță.

Nu doar operatorii economici se pregătesc de sezonul estival, ci și inspectorii unor instituții din județul Timiș. Astfel, vor fi realizate controale în special la ștranduri, piscine și bazine de înot.

Astfel, Direcția de Sănătate Publică Timiș anunță că va verifica, în perioada 1 iulie – 13 septembrie, punctele de îmbăiere din județ, ștrandurile și taberele școlare. „Se va evalua calitatea apei de îmbăiere în zonele naturale neamenajate, vor fi controlate zonele de îmbăiere naturale amenajate, se va verifica respectarea normelor de igienă la bazinele de înot, piscine și ștranduri și vor fi prelevate probe de apă”, a explicat Flavius Cioca, șeful DSP Timiș.

leader board 728 x 90 px

De asemenea, controale vor fi realizate și de către Direcția Sanitar-Veterinară Timiș în acest sezon estival.

Pe măsură ce ștrandurile se deschid, vom merge săptămânal în control. Verificăm tot ce ține de alimentația publică. Controalele vor continua pe toată perioada verii și sperăm să nu fie probleme. În anii trecuți, din fericire, nu am avut probleme legate de toxiinfecții alimentare”, a precizat Flavius Nicoară, șeful DSV Timiș.

Totodată, și Oficiul pentru Protecția Consumatorilor Timiș intenționează să verifice, în mod special, ștrandurile, piscinele, bazinele de înot, dar și parcurile din județ, astfel încât să nu fie semnalate probleme.

„În perioada următoare, OPC Timiș va efectua verificări la ștranduri, piscine, bazine de înot, unități de închiriere echipamente pentru agrement, debarcadere. Se vor verifica condițiile de comercializare a alimentelor. Vom face controale în parcurile de distracție, destinate jocurilor copiilor, inclusiv în Parcul Copiilor din Timișoara. La nivel național, acțiunile tematice de control sunt programate în perioada 02 -31 august, dar noi vom demara începând cu 25 iunie verificări până la sfârșitul sezonului”, a explicat Mihaela Ignat, șeful OPC Timiș.