Incendiul de la grădinița de lângă sediul central al Poliției Timiș, provocat intenționat. Tabără: „Focul a fost pornit de persoane rămase necunoscute până la acest moment. Nu este exclusă varianta unor oameni ai străzii”

Incendiul de la acoperișul grădiniței de pe strada Paciurea din Timișoara a fost provocat intenționat, au stabilit pompierii timișeni. Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, spune că una dintre variantele luate în calcul este că oamenii străzii au intrat în clădire și au aprins focul, asta și pentru că o parte din gardul care împrejmuiește instituția de învățământ… lipsește.

În urma incendiului care a izbucnit luni seară la Grădinița PP 22 din Timișoara a ars acoperișul clădirii pe o suprafață de aproximativ 4-5 mp, spun pompierii.

„În urma cercetărilor efectuate la fața locului de către o echipă formată din pompieri și polițiști, a fost stabilită cauza probabilă a incendiului de la Grădinița Nr. 22: folosirea intenționată a sursei de aprindere.”, au transmis ulterior cei de la ISU Timiș.

leader board 728 x 90 px

Grădinița este una dintre cele mai căutate din oraș, spune viceprimarul Cosmin Tabără. Se află în zona centrală a Timișoarei, în spatele sediului IPJ Timiș.

„Din primele cercetări, reiese că focul a fost pornit de persoane rămase necunoscute până la acest moment. Nu este exclusă varianta unor oameni ai străzii, mai ales că la vizita pe teren de astăzi am observat că lipsește o parte din gard. Ipoteza specialiștilor este că, în cursul serii, cineva a intrat pe o scară laterală și a făcut focul în pod. Norocul a fost că intervenția rapidă a pompierilor a diminuat prejudiciul. Pe de altă parte, lipsa gardului expune și copiii, iar problema trebuie rezolvată de urgență.”, a spus Cosmin Tabără.

Viceprimarul estimează că în cel mult trei zile acoperișul va fi remediat în mare parte.

„Cu toate astea, reparația gardului nu ne dă garanția că nu se va intra în viitor prin efracție și cred că ar trebui gândit un sistem de supraveghere video pentru toată instituțiile de educație: creșe, grădinițe și școli. Toate conectate la Poliția Locală, pentru a se putea interveni atunci când e cazul. Cred că este un sistem mai ieftin și mai util, modern, de supraveghere decât cu paza asigurată de un om pe timp de noapte.”, a mai precizat oficialul.