Incendiu în Parcul Naţional Domogled – Valea Cernei! Intervin silvicultori şi pompieri din trei oraşe! UPDATE

promovare online Timisoara Casa Auto

Un incendiu puternic a izbucnit în această seară în Parcul Naţional Domogled- Valea Cernei, la 25 km de Băile Herculane.

La faţa locului se deplasează 20 de pompieri militari din cadrul Detașamentelor de Pompieri Reșița și Caransebeș, iar 10 angajaţi ai Ocolului Silvic Băile Herculane acționează deja pentru lichidarea incendiului, informează plt. magdalena Tocmeală, purtător de cuvânt al ISU Caraş-Severin.

Incendiul se manifestă la fondul forestier, la o pădure de pin, pe o suprafaţă de aproximativ 1 ha. Distanța dintre Băile Herculane și locul intervenției este de aproximativ 25 km, din care 15 km drum neamenajat, în pantă abruptă.

 

promovare banner maxagro

UPDATE 1

”Un turist anunța ieri, in jurul orei 15:00, un incendiu în zona orașului Băile Herculane, în Parcul Național Domogled-Valea Cernei. La fața locului s-au deplasat de urgență 20 de pompieri miltari din cadrul Detașamentelor de Pompieri Reșița și Caransebeș și 10 lucrători ai Ocolului Silvic Băile Herculane. Incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 1 ha la o plantație de pin negru de Banat și subarboret și exista pericolul extinderii la o pădure de fag.
Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1100 m, la 25 km distanță față de orașul Băile Herculane, din care 15 km drum neamenajat, și este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinație de 40 de grade” explică plt. maj. Magdalena Tocmeală, ofițerul de presă al ISU Semenic.
Aseară, ”în jurul orei 23:00, s-a dispus retragerea forțelor de la locul intervenției, dar s-a solicitat sprijinul inspectoratelor județene pentru situații de urgență limitrofe și Inspectoratului General de Aviație pentru reluarea misiunii în data de 28.04.2018” mai spune ofițerul de presă.
Pentru lichidarea și limitarea pagubelor, pe parcursul zilei de astăzi vor interveni 44 de pompieri militari din cadrul inspectoratului nostru, 48 de pompieri militari din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență Timiș, Gorj și Mehedinți, aproximativ 40 de angajați ai Ocolului Silvic și două elicoptere. De asemenea, au fost trimise în sprijin mijloace de intervenție – rucsaci pentru stingerea incendiilor de pădure din compunerea Containerului Multi Risc tip II, de la inspectoratele județene București-Ilfov, Arad, Hunedoara și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani.

 

publicitate tmc 640