Alaiul Primăverii, și anul acesta pe bulevardele Reșiței!

promovare online Timisoara Casa Auto

Și anul acesta, Direcția Județeană pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin organizează deja tradiționalul Alai al Primăverii, de data asta având și un partener de nădeje în SC Piețe Reșița SRL. Alaiul se va deplasa de la Liceul „Traian Vuia” din Reșița pe Bulevardul Republicii, până în Parcul Tricolorului.

Mâine, 28 aprilie 2108, cu începere de la ora 11, Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS) în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local, dar și cu SC Piețe Reșița organizează „Alaiul Primăverii“, manifestare devenită tradițională, ajunsă în acest an la ediția 37. Alaiul constituie o acțiune reprezentativă în calendarul CJCPCT CS, la care participă ansambluri populare și grupuri tradiționale din întreg județul. „Alaiul Primăverii“ reprezintă „colocviile“ de primăvară în domeniul etnografiei și folclorului, reprezentanții obiceiurilor și tradițiilor din Caraș-Severin etalând valorile culturale tradiționale: port,  joc, cântec și grai.

promovare banner maxagro

Programul din acest an este la fel de bogat și variat ca și la celelalte ediții ale manifestării, propunând promovarea și conservarea bogățiilor culturale caraș-severinene, în Parcul Tricolorului din Reșița fiind organizat, cu susținerea și implicarea SC Piețe Reșița SRL, un târg al producătorilor tradiționali, din Banat și din toată țara.

publicitate tmc 640