UPDATE. Incendiu de proporții pe Semenic! Zeci de pompieri, în alertă!

Un incendiu de vegetație a izbucnit ieri după-amiază pe Muntele Semenic. Flăcările s-au extins cu rapiditate din cauza frunzelor uscate, așa că, la lăsarea întunericului, incendiul se manifesta deja pe o suprafață de circa 2 km. Intervenția pompierilor a fost reluată în această dimineață, fiind solicitat și un elicopter al Inspectoratului General de Aviație.

Un incendiu de vegetație a izbucnit ieri pe Muntele Semenic. A fost solicitat și un elicopter pentru stingerea flăcărilor, dar acesta acționează abia astăzi. Încă de la primele ore, peste 30 de pompieri militari din cadrul Detașamentelor de Pompieri Reșița și Caransebeș, împreună cu 15 angajați ai Ocolului Silvic Păltiniș continuă intervenția pentru lichidarea incendiului izbucnit ieri.

„În urma recunoașterii efectuate în această dimineață, s-a constatat că incendiul din Munții Semenic se manifesta pe o suprafață de aproximativ 10 ha. Elicopterul a început misiunile de zbor pentru aruncarea cu apă asupra focarelor. Alimentarea dispozitivului special se va efectua din lacul Zervești”, transmite Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”.

UPDATE, ora 14.45

Până la ora 14 s-au efectuat 11 misiuni de aruncare a apei din dispozitivul special montat pe elicopter. Dacă inițial au fost stabilite 3 focare mari, în prezent mai există unul singur, transmit reprezentanții ISU „Semenic”.

UPDATE, ora 16.30

Incendiul de pe Semenic a fost lichidat. Elicopterul a efectuat 15 aruncări cu apă. Forțele de intervenție de la sol rămân la fața locului, cel puțin până la lăsarea întunericului, pentru supravegherea zonei.

tmc 640