Dragnea îl mazilește pe Mocioalcă, PSD pierde majoritatea în Consiliul Județean Caraș-Severin!

Dată ca și sigură de unele surse din anturajul lui Liviu Dragnea, schimbarea lui Ion Mocioalcă din funcția de președinte PSD Caraș-Severin ar fi echivalentă cu pierderea majorității în Consiliul Județean, dar totodată și cu scindarea filialei județene PSD.

Cea mai recentă variantă de lucru la Comitetul Executiv Național al PSD, ieșită aseară, după ce Dragnea s-a văzut cu mai mulți președinți de organizații din teritoriu și cu apropiații săi din partid, ar fi sancționarea a patru social-democrați. Unele voci vorbesc despre excludere din partid, altele însă doar despre înlocuirea din funcții. O parte din liderii județeni PSD s-au exprimat într-o discuție la Parlament cu Liviu Dragnea, pentru aplicarea unor sancțiuni în CExN de astăzi pentru vicepreședintele Adrian Țuțuianu și secretarul general Marian Neacșu, au spus, pentru MEDIAFAX surse din partid. De asemenea, la discuțiile lui Dragnea cu o parte din liderii PSD s-a avansat și propunerea ca în CExN să se aplice o formă de sancțiune și pentru președintele organizației județene PSD Călărași, Ciprian Pandea, precum și pentru președintele organizației județene PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă. În cazul lui Țuțuianu și Neacșu, participanții la discuțiile din Parlament au avansat varianta excluderii din partid, în timp ce pentru Pandea și Mocioalcă, propunerile au fost ca aceștia să fie schimbați din fruntea organizațiilor județene pe care le conduc dar să rămână membri ai partidului.

Schimbarea lui Mocioalcă ar dinamita pur și simplu filiala județeană din Caraș-Severin a PSD. Numele avansat de Codrin Ștefănescu pentru preluarea partidului a fost cel al deputatei Luminiței Jivan, personaj contestat de majoritatea social-democraților cărășeni și care n-ar avea nicio autoritate în fața „greilor” din județ. O altă ipoteză în cazul în care Dragnea va juca dur cu Mocioalcă ar fi Dumitru Ursu, primarul orașului Oravița. Indiferent de situație însă, președintele PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, avertiza că majoritatea de care PSD se bucură acum în Consiliul Județean Caraș-Severin va fi de domeniul trecutului. Cel mai probabil, PMP va forma o nouă majoritate, de data aceasta, cu PNL.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

CExN al PSD se ține astăzi, la Parlament, de la ora 12.00. Meciurile încă se joacă. Unii îndeamnă la calm și la unitate, alții însă, cum e secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, sau vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, sugerează măsuri radicale împotriva celor care au îndrăznit să-i ceară lui Liviu Dragnea să plece de la șefia partidului.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/