Incendii de vegetaţie pe foc automat! 12 în 7 zile, 6 într-o zi!

În primele 7 zile ale acestei luni, pompierii de la ISU „Semenic“ au acționat pentru lichidarea unui număr de 12 incendii de vegetație, din care 6 izbucnite pe parcursul unei singure zile: 7 februarie.

Incendiile au afectat peste 100 ha de pe teritoriul județului și au fost provocate de utilizarea focului deschis în spații deschise. În majoritatea cazurilor exista pericolul extinderii la vii, livezi și fondul forestier.

„Intervențiile de pe parcursul zilei de ieri au fost îngreunate de fenomenele meteo, având în vedere faptul că județul nostru se afla sub cod galben de vânt, fapt ce a favorizat extinderea incendiilor. Localizarea și lichidarea incendiilor s-a realizat cu lopețile și bătătoarele din dotare, din cauza terenului greu accesibil pentru autospeciale. Acest tip de incendii produce o serie de efecte negative asupra mediului și poate provoca importante pagube materiale prin propagarea la terenurile cultivate și gospodăriile populației, precum și la fondul forestier, mai ales în condiții de vânt care favorizează extinderea acestora“, informează printr-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al instituţiei, plt. maj. Magdalena Tocmelea. Care a uitat să precizeze şi în ce zone ale judeţului s-au produs incendiile.

Foto: ISU „Semenic“.