INCENDIAR. Șpagă în acțiuni pentru Ion Mocioalcă! Romeo Dunca a făcut denunțul pe Facebook!

Romeo Dunca a luat foc după ce Ion Mocioalcă a negat că i-ar fi pretins șpagă pentru a da verde proiectului de pe Muntele Mic, așa cum afirmase omul de afaceri timișorean cu ocazia candidaturii lui Nelu Popa pentru Primăria Reșița, și a detaliat discuțiile cu șeful PSD, ștergând efectiv pe jos cu acesta! Iritat, cel mai probabil, și de atacurile lansate pe Facebook din sediul PSD Caraș-Severin!

Acuzat că i-ar fi cerut mită lui Romeo Dunca pentru a-și folosi influența asupra primarului de la Turnu Ruieni pentru ca proiectul său montan să primească aviz favorabil și autorizație de construcție, liderul social-democrat a negat totul. Mocioalcă a catalogat afirmațiile lui Dunca drept un joc politic făcut în campania electorală, o piesă proastă de teatru care ar fi fost regizată de rivalul său liberal, Marcel Vela, jucată de actori amatori precum Nelu Popa sau Romeo Dunca. Reacția lui Mocioalcă l-a aprins însă și mai tare pe afaceristul timișorean, care i-a răspuns printr-un mesaj postat pe Facebook. De fapt, printr-un denunț public al unor fapte de corupție! Pentru că, de fapt, Dunca despre asta vorbește, despre corupție, despre șpagă și trafic de influență!

Dunca susține în mesajul care i se adresează direct șefului PSD Caraș-Severin că nu avea intenția de a da explicații suplimentare, însă a observat la Mocioalcă o încercare anemică de a afirma că bate câmpii. „O să răspund punctual la fiecare afirmație ce nu are niciun gram de adevăr, așa cum, din păcate, sunt afirmațiile și promisiunile numeroșilor politicieni nenorociți indiferent de umbrela politică sub care s-au aciuit și care ani de zile ne-au vândut minciuni, au furat banii țării și ne-au trimis, fortuiți de dezastrul economic generat, copiii, părinții, soțiile și resursele noastre pentru a sluji bunăstării altora. În loc să tacă, observ că are tupeu maxim de a și comenta. La un cuvânt de-al lui eu am o sută, pentru că el trebuie să caute unul pentru a mă acuza, pe când mie îmi năvălesc o cascadă la cât rău a făcut el și șleahta lui de penali din partidul lui… și din alte partide…”, și-a început Dunca mesajul.

Dunca a făcut lobby la Geoană! Pentru Mocioalcă!

Mai departe, afaceristul a povestit cum a ajuns să-l cunoască pe Ion Mocioalcă și, mai ales, ce propuneri i-a făcut politicianul pentru ca proiectul său montan să nu mai întâmpine obstacole. „L-am cunoscut pe Ion Mocioalcă cândva prin 2009, la Poiana Mărului, eu fiind la un moment dat oaspetele pensiunii cu același nume din stațiunea respectivă. Era patronul acelei locații împreună cu un domn pe nume Suru, înțelegând din discuții că au construit acea pensiune împreună cu o alta de la Muntele Mic pentru că, printre altele, auzise de proiectul meu de a realiza o zonă schiabilă nouă în munții din apropiere. (…) Era vremea când Geoană se consuma pentru a ajunge președinte, iar din vorbă în vorbă i-am spus acestui Ion că sper ca politicienii de la putere și mai ales Geoană, dacă va ajunge președinte, să înțeleagă că ideile bune, chiar dacă vin de la privați ce nu aparțin niciunui partid politic, trebuie sprijinite. Întâmplarea a făcut ca tocmai în acea zi Geoană să se afle la bordul unui elicopter operat de firma al cărui acționar eram, în calitate de client, plimbându-se prin țară în dorința de a convinge electoratul că altul mai bun ca el nu este. Aflând acest lucru, al meu Ion, sesizând o oportunitate de a accede politic probabil, a început să insiste că mă va ajuta dacă va avea putere în realizarea acestui proiect și că mă roagă să-l contactez pe dl Geoană, dacă se poate în acea zi, înainte ca pilotul meu, Iacobescu, să decoleze de la Meeting și să-i transmit că în județul Caraș-Severin un pesedist onorabil se luptă pentru a face ceva bun pentru zona turistică și implicit pentru oamenii de aici. L-am crezut că îl interesează turismul din zonă și, cum fără sprijinul administrației nu se poate, am urcat într-o mașină și pentru a nu ne auzi nimeni din cei prezenți am plecat câteva sute de metri pe drum. Ne-am oprit înainte de podul peste râul Șucu din poiană în imediata vecinătate a unei biserici ce era în construcție (amănunt ce mi-l amintesc perfect, înțelegând că și Domnul e cu mine, fiind lângă biserică). L-am sunat pe pilot și care, fiind în apropierea lui Geoană, mi l-a dat la telefon. Deși nu l-am văzut personal pe liderul PSD de la acea dată, acesta a acceptat să vorbească cu mine și am început a-l lăuda pe Mocioalcă, spunând că face mult și va face și mai mult pentru proiectul meu de la Poiana Mărului. După aceea au continuat să vorbească la telefon cei doi, Geoană fiind asigurat că Mocioalcă va face tot ce poate pentru câștigarea alegerilor. Probabil că încă nu avea destulă putere la acea vreme, oportunistul încă neajungând la strălucirea necesară pentru a se putea impune, iar umila și neautorizata mea intervenție la liderul PSD, care doar din întâmplare se afla în relații economice cu mine, pentru simplul motiv de a fi clientul unei curse aeriene, era și ea utilă cât de cât pentru ascensiunea politicianului în formare venit de pe alte meleaguri”, a povestit Dunca.

Pensiuni în combinație cu Mocioalcă!

Mocioalcă ar fi fost ținut la curent tot timpul de Dunca despre stadiul proiectului. Acesta aflase însă la un moment dat că acel Suru, care ar fi construit două pensiuni cu implicare mai mare, mai mică sau chiar deloc din partea lui Mocioalcă, regretă asocierea cu politicianul, „că a fost îngenuncheat și umilit de acest om și că procesele urmate i-au afectat sănătatea”. 

Toniță n-a lucrat de capul lui!

Dunca a vorbit apoi de episodul Zăvoi, unde a dat șpagă aleșilor locali, primarul Antonie Bunei ajungând în pușcărie pentru 50.000 de euro. Condamnați au fost însă și alții, inclusiv vicele Ion Scorobete. „Nu amintesc de problemele avute la Primăria Zăvoi și nu îl acuz că și acolo m-ar fi încurcat, deși niciun consilier PSD nu mișcă fără șeful lui politic la acea primărie. Cel puțin așa se scuzau consilierii când votau tâmpenii și las ca toate păcatele să rămână în cârca amărâtului de Toniță (n.r. – Antonie Bunei) care suferă în închisoare, deși a fost când la PSD, când la PDL, fiind puțin probabil să nu fi fost influențat de liderii celor două partide”, a scris Dunca în același mesaj.

Șpagă mascată prin intermediar!

Realizarea telescaunului nou de pe versantul estic al Muntelui Mic necesita asocierea lui Dunca și cu Primăria Turnu Ruieni, nu numai cu cea din Zăvoi. Iar aici Dunca a întâmpinat probleme, pentru că o altă firmă, agreată de primarul de acolo, era și ea interesată de un proiect asemănător. „În acest context am fost invitat de către Mocioalcă Ion la discuții, acesta fiind informat că urmează o ședință la Ruieni în ceea ce mă privește. Știam locul întâlnirii pentru că mai prezentasem o dată proiectul. Era în Caransebeș, pe locația unei foste autobaze de stat care cine știe cum ajunsese în proprietate, în administrație sau folosința acestui Ion care, din întâmplare, ajunsese să aibă și putere politică. Am ajuns acasă la Ion de la autobază și am fost invitat la masă, tratat cu un pahar de cola și fără prea multe explicații mi s-a spus ca e OK proiectul, e frumos, deși acum am înțeles că nu a înțeles importanța lui pentru comunitățile din zonă, dar că mai trebuie ceva. Și anume, să cedez o parte din acțiunile firmei ce dezvoltă lucrarea celui ce mă va sprijini politic și, eventual, mă va ajuta să accesez niște fonduri. Iar el, Mocioalcă Ion, va aranja tot. Primarul Harambașa va semna asocierea și pe viitor totul va merge ușor. Am întrebat, deja stăpânindu-mă cu greu, păi, cum să apară el asociat în S.C. Dunca Imobiliare S.R.L.? La care m-a liniștit spunând că are un om de încredere care va face asta în locul lui, și anume Bejeriță. A fost prima dată când am auzit de acest nume ciudat și îmi amintesc că și în august 2013, când căutam beton pentru stâlpii de la telescaunul nou de pe Muntele Mic, am ajuns telefonic tot la un anume Bejeriță, care avea puterea să negocieze o șarjă de beton vândut de o companie privată, mie sărindu-mi gândul direct că, probabil, Mocioalcă, prin acest Bejeriță, se ocupa și de beton”, a dezvăluit Dunca.

Eu, de fapt, nu mă enervasem pentru că Mocioalcă nu putea să apară în firma mea, ci pentru că acesta nu înțelegea dimensiunea pretenției șpăgii. Firma respectivă avea angajamente de zeci de milioane de euro și era imposibil ca un terchea-berchea, no name, să se asocieze așa pentru o semnătura la Ruieni. Am plecat nervos înjurând și explicând că aici nu se împart bani de la stat pe lucrări… aici e vorba de muncă și cheltuială ce trebuie făcută de cei ce cred în proiect – Romeo Dunca

Primăria Turnu Ruieni a semnat contractul de asociere, dar nu cu Romeo Dunca, ci cu firma concurentă, cea a lui Horațiu Buna. Aici, omul de afaceri timișorean îl amintește pe Costinel Ristache, fostul președinte al Consiliului Județean. „Ristache aflase de la consilierii PDL de la Ruieni că în seara dinaintea ședinței primarul a fost sunat de Ion Mocioalcă și pus să semneze asocierea cu altul pentru ca nu cumva consilierii indisciplinați ori cărora le pasă de comună să strice treburile și aranjamentele politice. Am renunțat atunci la a mai construi la Muntele Mic”, a mai afirmat Dunca.

Dunca și Mocioalcă, din două lumi diferite

Acesta nu s-a oprit aici, a mers mult mai departe și a șters efectiv pe jos cu deputatul de Caraș-Severin: „Știu că are un subaltern cu 10 milioane de euro furați din pensiile și salariile medicilor prost plătiți și ale profesorilor care fac foamea. Și mai știu că acest porc trebuia să fie asociatul meu pentru a avea sprijin politic PSD și asta doar pentru că vreau să fac ceva în folosul comunității în primul rând”.  

Dacă până în acest moment Dunca s-a adresat celor care îi citesc postările de pe Facebook, în continuare i s-a adresat direct lui Mocioalcă: „Nu Vela e regizorul slab pentru acest spectacol, ci tu, Ioane, ești răul politic ce nu trebuie să prolifereze și asta nu e o piesă slabă, ci o atenționare reală că există oameni ce au puterea și curajul să spună lucrurilor pe nume, în marea asta de proști care continuă a vă vota deși ați nenorocit și prăduit patria, care atunci când le ajunge scârba la papilele gustative nu se ascund sub mese bârfind după ce ați plecat. M-ai umilit și mă doare nu pentru că mi-ai fi luat ceva din buzunare. Să pierd bani nu e greu de suportat. Ci ai fost pe cale să-mi ucizi visul de a face ceva pentru copiii și nepoții tăi. (…) Suntem din lumi diferite. Tu trăiești din banii statului și ai cunoștințe și subordonați pe linie politică ce au acumulat averi din comisioane și relații comerciale legate de lucrări plătite de stat. (…) Zilele în funcție îți sunt numărate pentru că, la cât s-a furat în Caraș și la cât a adunat Bejeriță, subalternul tău, nu se poate ca cei ce știu să caute să nu vadă… vreo legătura între voi… pentru că te cunosc și știu caracterul tău. De e vreun avantaj, ești și tu. Dar asta nu e ilegal. Și te orientezi eficient. Era prostesc să-l ai naș pe Geoană când tocmai a pierdut puterea. Mai bine Ponta. Spuneai că discuția cu șpaga în acțiuni nu a avut loc, pentru că altfel nu aș fi ținut-o până acum în campania ta. Aș fi spus-o! Ce logică de oligofren! Află că am spus-o de fiecare dată când cineva a adus vorba de tine Doar că nu s-a potrivit să fiu într-un loc interesant. Și acum, cu aceeași logică, te întreb… Dacă sunt oameni care au auzit acest lucru din gura mea înainte de lansarea candidaturii lui Nelu Popa înseamnă că această discuție a avut loc ???”

Dunca denunță și jaful din pădurile județului!

Dunca s-a referit apoi la afacerile din ariile protejate despre care vorbea Mocioalcă în replica ce a urmat dezvăluirilor de la lansarea lui Popa. „Ce afacere? Că am dus câțiva străini la schi să vadă ce frumos e în Țarcu și că la noi se schiază și în aprilie? E adevărat că în ultimul timp i-am dus cu elicopterul. Și știi de ce? Pentru că pe drum nu mai se poate. Atât de mult e distrus de sutele de camioane supraîncărcate cu lemn ce circulă seara și noaptea până dimineața, sâmbăta și duminica, când oamenii ce muncesc ar trebui să fie la biserică. Dar pentru a acoperi furtul de masă lemnoasa e mai bine în sărbătoare. Știați, domnule Mocioalcă Ion, că fagii ce dispar noapte de noapte din zona virgină protejată Șucu ori Olteana, asupra căreia aveți putere și obligație să o apărați în calitate de puternic om de stat, erau atât de trainici că furtuna nu îi putea răsturna încă de pe vremea când mama dumneavoastră încă nu era născută?? (…) Acum închei, că am obosit. Am pierdut o zi din viață pentru un om fără caracter”, a încheiat Dunca mesajul foarte dur adresat deputatului Mocioalcă, președintele PSD Caraș-Severin. Este, practic, cel mai dur atac din ultima vreme la adresa vreunui politician din Caraș-Severin. Cuvinte poate la fel de dure au mai fost rostite doar la adresa lui Ionesie Ghiorghioni și Mihai Stepanescu, de către procurorul DNA, Lucian Dolcu. Chiar în sala de judecată. Sală în care va ajunge, cel mai probabil, și Romeo Dunca, Mocioalcă lăsând de înțeles că-l va da în judecată și obliga să probeze cele afirmate.

CITEȘTE ȘI:

Romeo Dunca: „Mocioalcă mi-a cerut acțiuni în firmă ca să mi se aprobe investiția pe Muntele Mic! Prin firma lui Bejeriță!”

Mocioalcă nu joacă în piese proaste de teatru, cu actori amatori ca Dunca şi Tăițelu, regizate de Vela!