Încasări mai mici cu aproape 70% la Societatea de Transport Public Timişoara

Criza provocată de coronavirus afectează drastic şi Societatea de Transport Public Timişoara. Din momentul în care s-a dat Ordonanţa de Urgenţă şi până acum încasările societăţii au scăzut cu 67%.

Dacă până acum societatea avea încasări zilnice de aproximativ 50.000 de lei, bani proveniţi din abonamente sau achiziţionarea biletelor de călătorie, acum suma încasată este mai mult decât înjumătăţită. De asemenea, au fost efectuate anumite modificări la mijloacele de transport în comun, printre care suspendarea liniei 6 tramvaie şi de multe ori timpii de aşteptare sunt mai mari. Kilometrii parcurşi de mijloacele de transport în comun însă nu au scăzut cu mult.

„În luna februarie, mijloacele de transport în comun au efectuat 719.457 de km, iar în luna martie – 703.246 km, adică cu 10.000 km mai puţin, în condiţiile în care numărul pasagerilor s-a diminuat mult”, a afirmat Cosmin Bradu, purtător de cuvânt STPT.

De asemenea, din 1 aprilie peste 30% dintre angajaţi au fost trimişi în şomaj tehnic din toate departamentele de activitate ale societăţii: personal TESA, muncitori şi personal de bord, şoferi şi vatmani.

La nivel de conducere, majoritatea directorilor şi şefilor de birouri au făcut ei pasul spre şomajul tehnic, înţelegând situaţia prin care trecem”, a mai spus Cosmin Bradu, purtător de cuvânt STPT.