3.000 de teste au ajuns la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, dar și un robot de dezinfecție, donat de compania Continental!

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara a mai fost aprovizionat cu 3.000 de teste trimise de Ministerul Sănătății. De asemenea, compania Continental a donat un roboțel pentru dezinfecție și sterilizare.

Achizițiile de materiale sanitare, demarate de Primăria Timișoara, merg mai greu în această perioadă, a anunțat primarul Nicolae Robu. Edilul dă însă în continuare asigurări că administrația locală sprijină unitățile sanitare pe care le are în subordine în lupta COVID-19.

„Aceste teste nu ajung pentru toată perioada pandemiei, dar ajung 10, 15 zile. Până atunci evident că se va mai face aprovizionarea. Noi achiziționăm pe banii Primăriei, însă aici ni se întâmplă să se promită că vin mâine și nu vin mâine pentru că nu știu ce urgență a intervenit și ne se spune că vin peste trei zile. Nu putem să facem tot ce ne dorim. Nicidecum nu e vorba de motive financiare, ci de faptul că e foarte greu să faci rost de niște lucruri cerute de toată planeta. Acționăm în sprijinul Spitalului de Boli Infecțioase pe toate canalele”, a spus primarul Nicolae Robu.

Spitalele sunt, în continuare, sprijinite și de firme, ONG-uri și voluntari. Compania Continental a donat un roboțel pentru dezinfecția și sterilizarea spațiilor din spital. Dispozitivul va ușura munca medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase, declarat spital COVID-19.